Un nou medicament de slăbit a fost aprobat în SUA: Pierderea medie de greutate este de 15 kilograme

Un nou medicament de slăbit  a fost aprobat în SUA: Pierderea medie de greutate este de 15 kilograme

Autoritatea pentru Medicamente din SUA (FDA) a aprobat o versiune nouă a unui medicament popular pentru tratarea diabetului, care ar putea fi utilizat și de către persoanele care doresc să slăbească.

Este vorba despre Wegovy, care conține o doză mai mare a medicamentului Semaglutida de la Novo Nordisk, pentru controlul greutății pe termen lung, arată Associated Press.

În studiul derulat, participanții care au luat Wegovy au slăbit, în medie, 15,3 kilograme. Pierderea în greutate s-a înregistrat pe parcursul a 14 luni, iar mai apoi greutatea s-a stabilizat.

ADVERTISING

Subiecții care au primit versiunea placebo au slăbit, în medie, puțin sub 6 kilograme.

„Medicamentele care există acum pe piață te ajută să slăbești până la 5% sau maxim 10%. Uneori, nici măcar atât”, a spus Dr. Harold Bays, implicat în studiu, director al Centrului de Cercetare Metabolică și Aterosclerotică din Louisville.

Citește și De ce este somnul atât de important când vine vorba de slăbire

Față de alte medicamente menite să ducă la scăderea în greutate, Wegovy s-a dovedit mult mai sigur. Totuși, s-au înregistrat câteva efecte adverse.

ADVERTISING

Cele mai frecvente efecte secundare prezentate de pacienții care au luat Wegovy sunt: problemele gastrointestinale, greața, diareea și vărsăturile. Deși acestea au dispărut, 5% dintre participanții la studiu au declarat că nu vor să mai ia acest medicament.

Wegovy vine și cu un risc: posibila dezvoltare a unui tip de tumoare tiroidiană. Prin urmare, medicamentul nu este indicat persoanelor care suferă de tumori tiroidiene sau endocrine sau care au avut astfel de cazuri în familie.

S-a mai constatat că există și riscul apariției depresiei sau inflamației ficatului.

ADVERTISING

Vezi și Migdalele chiar nu îngrașă așa de mult, pentru că nu toate caloriile sunt absorbite – Studiu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇