Oamenii de știință au descoperit accidental un ”tratament” pentru slăbire

Oamenii de știință au descoperit accidental un ”tratament” pentru slăbire

Accidentele sunt mai comune decât am crede în știință. Să nu uităm că așa a fost descoperită penicilina. Recent, oamenii de știință americani care căutau un tratament pentru diabetul de tip 2 au descoperit ceea ce pare să fie o terapie penru slăbire.

Concret, oamenii de știință de la Universitatea Pennsylvania tratau cobaii, când au observat că cei care primiseră tratamentul erau tot timpul uleioși și mai slabi cu fiecare zi ce trecea, fără alte efecte secundare, după cum se arată într-un raport publicat de jurnalul Science, citat de IFL Science.

ADVERTISING

Practic, odată injectat tratamentul (TSLP), cobaii ajungeau să elimine foarte mult sebum, mult mai mult decât în mod normal, cu efecte clare asupra greutății.

În timpul studiului, cobaii astfel tratați au dat jos jumătate din țesutul lor adipos, inclusiv grăsime viscerală, cea care înconjoară organele și despre care se știe că e cea mai periculoasă, în strânsă legătură cu mortalitatea.

Descoperirea e una majoră, ținând cont de faptul că populația de pe întreg mapamondul se confruntă cu obezitatea.

Citește și Bacteria care cauzează cariile ar putea favoriza răspândirea cancerului în corp

ADVERTISING

În plus, terapia ar putea duce la noi tratamente pentru probleme ale pielii, așa cum e eczema.

Vezi și 20% dintre oameni au o mutație care îi face foarte rezistenți la frig. Din păcate, îi şi predispune la o serie de boli


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇