Facebook și-a schimbat numele în Meta și promite o nouă funcție: teleportarea

Facebook și-a schimbat numele în Meta și promite o nouă funcție: teleportarea

Mark Zuckerberg a anunțat, joi seară, că rețeaua de socializare Facebook și aplicațiile Instagram, WhatsApp și Oculus se vor reuni sub un nou brand, Meta, nume care face trimitere la următorul nivel al universului digital: metaversul.

Fondatorul Facebook a făcut anunțul în cadrul conferinței anuale a companiei, care a avut loc joi și a fost transmisă online. Vineri dimineața, utilizatorii deja au fost întâmpinați de un mesaj prin care erau anunțați de schimbare, fiind însă informați că rețeaua în sine nu își schimbă numele.

ADVERTISING

Compania-mamă este cea care își schimbă numele din Facebook în Meta, însă toate aplicațiile și numele acestora nu se modifică.

meta
Foto: Facebook / Mark Zuckerberg (captură clip prezentare)

Mișcarea este menită să poziționeze rețeaua Facebook și restul aplicațiilor digitale ca părți din ceva mult mai mare și mai complex. ”Nu va mai fi întâi Facebook, ci întâi Meta”, spune fondatorul companiei, care promite o adevărată realitate alternativă digitală.

“Credem că metaversul va fi succesorul internetului mobil”, a declarat Zuckerberg, citat de The Guardian.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Printre principalele funcționalități ale noii lumi digitale se va număra și „teleportarea”, prin intermediul avatarurilor, al realității virtuale și al realității augmentate.

Mai multe detalii, în scrisoarea lui Mark Zuckerberg:

Detalii despre viziunea lui Zuckerberg asupra metaversului:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇