La restaurant cu certificatul de vaccinare sau cu test Covid. Patronatele HORA cer să fie lăsate să funcționeze

La restaurant cu certificatul de vaccinare sau cu test Covid. Patronatele HORA cer să fie lăsate să funcționeze

Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) a transmis joi un manifest în care face mai multe propuneri care ar permite industriei să funcționeze în condițiile de pandemie actuale.

Reprezentanții HORA arată că la acest moment peste 40.000 de companii din industria ospitalității au nevoie urgentă de sprijin pentru a putea supraviețui.

Ei precizează că acestea au 100% capital românesc și o cifra de afaceri totală de 5 miliarde de euro. Totodată, în ele lucrează 400.000 de angajați, reprezentând 10% din angajații sectorului privat.

ADVERTISING

2020 le-a adus o scădere a cifrei de afaceri de aproximativ 70% și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 50% dintre operatori.

Organizația vede însă posibilă redresarea, dacă e sprijinită. Astfel, HORA propune o serie de măsuri care ar permite reluarea activității în condiții de siguranță pentru cetățeni.

ADVERTISING

Reprezentanții cer ca funcționarea industriei să nu mai depindă de rata de incidență de 3 cazuri la mia de locuitori, spunând că nu există studii concrete care să demonstreze legătura dintre funcționarea restaurantelor și creșterea numărului de îmbolnăviri.

ADVERTISING

”Nu există niciun argument științific pentru care restaurantele să nu poată funcționa la 30% din capacitate, cu restricții și măsuri de protecție adecvate. Se apropie sezonul teraselor și oamenii au nevoie să iasă. Oamenii nu mai vor să fie blocați și ținuți departe de activități atât de firești și atât de necesare omului, precum mersul la spectacole, la teatru, ieșitul la restaurant”, se arată în manifest.

Astfel, HORA propune următoarele soluții pentru a putea funcționa:

  • Prezentarea unui certificat de vaccinare.
  • Testarea PCR sau test rapid cu 48 de ore înainte de a participa la un eveniment sau o masă a la carte
  • Testarea rapidă la intrarea în incintă

Astfel, spune organizația, ”turismul și ospitalitatea pot fi unul dintre cele mai eficiente motoare pentru a asigura o dezvoltare durabilă în 2021 și nu nmai”.

M A N I F E S T U L I N D U S T R I E I H O R E C ACu un sprijin adecvat, turismul și ospitalitatea pot fi unul...

Posted by HORA on Wednesday, March 3, 2021

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇