ING susține Ucraina și anunţă că împrumuturi de 700 milioane de euro sunt afectate de sancţiunile impuse Rusiei

ING susține Ucraina și anunţă că împrumuturi de 700 milioane de euro sunt afectate de sancţiunile impuse Rusiei

Grupul bancar olandez ING, care susține oficial cauza Ucrainei, a furnizat vineri o actualizare a informaţiilor privind expunerea sa la Rusia şi Ucraina, spunând că împrumuturi de aproximativ 700 milioane de euro (771 milioane de dolari) „sunt afectate de noile sancţiuni impuse de UE şi SUA entităţilor şi persoanelor fizice din Rusia”, transmite Reuters.

Instituţia nu a precizat unde sunt acordate creditele de 700 milioane de euro.

ING are împrumuturi de 5,3 miliarde de euro acordate în Rusia (reprezentând 0,9% totalul portofoliului de credite al grupului), şi de 500 milioane de euro în Ucraina (reprezentând 0,1% totalul portofoliului de credite al grupului).

ADVERTISING

De asemenea, ING a anunţat că decizia de excludere a unor bănci ruseşti de la sistemul SWIFT, utilizat pentru tranzacţii în valoare de mii de miliarde de dolari la nivel mondial, "nu are în prezent efecte semnificative asupra ING".

Anterior ING informase că la operaţiunile sale bancare pentru companii din Rusia sunt aproximativ 400 de angajaţi, iar în Ucraina sunt aproximativ 100 de angajaţi.

Pe site-ul ING, în deschidere, grupul bancar olandez își exprimă solidaritatea cu Ucraina (foto) și precizează explicit, într-un comunicat oficial, că a decis, printre altele:

ADVERTISING
  • Să nu facă noi afaceri cu niciuna dintre companiile rusești
  • Să renunțe la taxele pentru tranzacțiile făcute de clienții ucraineni persoane fizice, peste tot, până la noi decizii, pentru a le permite să trimită bani celor dragi
  • Să doneze 3 milioane de euro pentru eforturile depuse de UNICEF cu scopul de a ajuta copii și familiile din zonele afectate de conflictul din Ucraina

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇