Guvernul a crescut prin OUG unele salarii din Educație și alte domenii la nivelul la care trebuiau să fie din 2022. Budăi: Avem bune intenții

Guvernul a crescut prin OUG unele salarii din Educație și alte domenii la nivelul la care trebuiau să fie din 2022. Budăi: Avem bune intenții

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, vineri, că Executivul are ”bune intenţii în ceea ce priveşte solicitările angajaţilor din Educaţie, dar şi din alte domenii de activitate”.

El a anunțat că OUG pentru aducerea salariilor la nivelul grilei din 2022 a fost adoptată.

”Avem bune intenţii în ceea ce priveşte solicitările angajaţilor din Educaţie, dar şi din alte domenii de activitate! Dovadă stă faptul că, la propunerea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Guvernul a adoptat astăzi ordonanţa de urgenţă prin care salariile pentru funcţiile comune din administraţie, prevăzute în Anexa VIII a Legii Salarizării 153/2017, se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022”, a scris, vineri, pe Facebook, Marius Budăi, susținând că majorările salariale vor fi de aproximativ 10-15%.

ADVERTISING

Cu o zi în urmă acesta anunţa că, în urma discuţiilor purtate cu sindicatele din Educaţie, instituţia pe care o conduce a pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care salariile pentru funcţiile comune din administraţie sunt aduse la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022.

El a adăugat că ”suntem deschişi la dialog, suntem dispuşi să luăm măsuri, acolo unde se poate, pe termen scurt, urmând a acorda Educaţiei statut prioritar, atunci când vom întocmi proiectul de modificare a legii salarizării unitare”.

ADVERTISING

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Simion Hăncescu a declarat, marţi, că nu este exclusă o prelungire a grevei pe mai multe săptămâni, dacă Guvernul vine cu propuneri ca cele de până acum.

Joi, sindicaliştii au precizat că propunerile Guvernului sunt jignitoare şi au anunţat că greva va continua.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇