Fosta soție a lui Jeff Bezos anunță o nouă donație de aproape 3 miliarde de dolari. Averea îi crește mai repede decât o poate împărți

Fosta soție a lui Jeff Bezos anunță o nouă donație de aproape 3 miliarde de dolari. Averea îi crește mai repede decât o poate împărți

MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, a anunțat că a donat 2,74 de miliarde de dolari, la 286 de organizații. Ea își respectă astfel promisiunea din 2019 de a-și dona averea ”până se golește seiful”.

Doar că s-ar putea dovedi destul de greu să golească sacul. Averea sa, estimată de Forbes la 60 de miliarde de dolari, crește continuu, datorită acțiunilor Amazon, potrivit New York Times.

La momentul divorțului din 2019 de Jeff Bezos, partea ei de 4% din acțiunile Amazon valora 36 de miliarde. Dar cum compania e pe un mare val de creștere, averea lui Scott sporeşte mai repede decât o poate ea dona.

ADVERTISING

În 2020, ea deja mai dăduse aproape 6 miliarde către 500 de ONG-uri și acum anunță alte donații de 2,74 de miliarde de dolari către universități, grupuri artistice sau organizații care combat rasismul și violența domestică. Donația medie a fost de aproximativ 10 milioane de dolari.

Deși aplaudată de majoritatea experților în filantropie, unii cer mai multă transparență. Ei consideră că o fundație, organism reglementat, care are angajați și o trasabilitate a banilor, ar fi mai potrivită față de anunțurile de donații făcută de Scott pe blog.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”MacKenzie Scott este o persoană privată, dar joacă un rol public. Așa cum un judecător își motivează decizia sau un senator răspunde în fața electoratului, și un filantropist are datoria de a explica oamenilor cum a ajuns la decizia sa”, spune Maribel Morey, director executiv al Institutului de Științe Sociale din Miami.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇