FMI a urcat estimarea pentru creşterea economică a României la 7%, dar se va baza pe consum şi va aduce scumpiri

FMI a urcat estimarea pentru creşterea economică a României la 7%, dar se va baza pe consum şi va aduce scumpiri

Fondul Monetar Internațional (FMI) a urcat estimarea de creștere economică pentru România la 7%. În aprilie, FMI estimase că economia României va crește cu 6% în 2021.

„Creșterea va fi susținută de consumul privat și va fi însoțită de o creștere temporară a inflației (scumpiri pe care le simţim deja – n.red.).

Pe termen mediu, estimăm că PIB-ul va relua traiectoria dinaintea pandemiei, efectele prelungite ale pandemiei urmând să fie limitate", potrivut FMI, profit.ro.

Pe de altă parte, FMI subliniază că economia românească a avut scădere în pandemie mai mică decât media europeană.

ADVERTISING

Economia României a crescut cu 13,6%, în ultimul an. E cea mai mare creștere anuală din 1987. De precizat, însă, că ea se raportează la perioada stării de urgență, în care economia s-a oprit parțial.

Președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, a atras atenția că nu este cazul să lăsăm să ne amețească aceste cifre și a explicat de ce vestea creșterii economice-record nu este atât de bună precum pare.

Deja România înregistrează una dintre cele mai ridicate rate ale inflației din Europa

Aşadar, să nu ne îmbătăm cu apă rece pentru că creșterea economică de 13% vine cu dezechilibre majore şi nu se bazează pe investiţii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇