BNR anunţă scumpiri şi inflaţie, Cîţu ne vorbeşte de românii cu salarii peste 3.000 de euro net

BNR anunţă scumpiri şi inflaţie, Cîţu ne vorbeşte de românii cu salarii peste 3.000 de euro net

Întrebat despre anunţul BNR referitor la inflaţia care va ajunge la 5,6%, premierul Florin Cîţu a afirmat că este doar o estimare.

Prim-ministrul a mai vorbit marţi şi despre faptul că România ”nu mai este o destinaţie pentru salarii mici”, îndreptându-se către o economie liberală.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, marţi, despre anunţul BNR referitor la inflaţie şi dacă ne îndreptăm către o creştere a preţurilor şi a răspuns:

”Asta este interpretarea dumneavoastră, este o estimare a BNR. Am văzut ieri nişte cifre foarte interesante, cum mai mult de 1 la sută dintre angajaţii din România au un salariu mai mare de trei mii de euro net, cum creşte ponderea celor care au salarii mai mari de o mie de euro, ceea ce înseamnă că (...) România nu mai este o ţară cu salarii mici, nu mai este o destinaţie pentru cei cu salarii mici”.

ADVERTISING

”România are din ce în ce mai multe salarii mari, salarii mari în euro, salarii nete, ceea ce înseamnă România devine o destinaţie pentru investiţii cu valoare adăugată mare şi nu mai este o destinaţie pentru salarii mici”, a adăugat premierul.

Acesta a precizat că ”salariile sunt determinate de piaţă, de cerere şi ofertă, ca în orice economie de piaţă, şi salariile, şi preţurile sunt legate de cerere şi ofertă, nu de intervenţia Guvernului”.

”Asta este schimbarea pe care o facem prin această coaliţie şi această guvernare. Ne îndreptăm spre o economie liberală (...) O economie liberală este o economie care creează oportunităţi pentru toţi români, creem investiţii, creem oportunităţi pentru ca oamenii care astăzi lucrează pe salariul minim, după aceea, să meargă pe un salariu mai mare”, a mai declarat premierul.

ADVERTISING

Banca Naţională a României estimează o inflaţie de 5,6% pentru sfârşitul acestui acestui an, a anunţat, luni, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care precizează că din toamnă creşterile de preţuri vor fi foarte mari.

Citeşte şi analiza Spot Vine valul scumpirilor. Românii riscă dublarea facturilor la gaze, dar și alte majorări de preţ, de la curent la supermarket. Ce soluții urgente există


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇