Cum își sprijină Germania companiile și liber profesioniștii afectați de pandemie: Ajutoare de 22 de miliarde de euro la începutul lui 2021

Cum își sprijină Germania companiile și liber profesioniștii afectați de pandemie: Ajutoare de 22 de miliarde de euro la începutul lui 2021

Germania va acorda ajutoare de 22 de miliarde de euro companiilor şi liber-profesioniştilor afectaţi de impactul epidemiei de Covid-19, în primul semestru al anului 2021, au declarat persoane apropiate situaţiei pentru Reuters.

Separat, programul de compensaţii destinat firmelor afectate de măsurile de carantină se va ridica în noiembrie la 14 miliarde de euro. Iniţial, Guvernul se aştepta la o sumă de 10 miliarde de euro.

Consilierii economici ai guvernului german anticipează că economia se va contracta în acest an mai puţin decât se estima inţial, datorită rezultatelor bune din timpul verii, dar al doilea val al pandemiei de Covid-19 întunecă perspectivele de creştere din 2021.

Companiile ar primi până la 200.000 de euro pentru costuri fixe

În cadrul celei de-a doua runde de ajutoare, companiile ar putea primi până la 200.000 de euro pe lună pentru acoperirea unor costuri fixe, cum ar fi chiria, în timp ce liber-profesioniştii au putea benecia de până la 5.000 de euro.

Ministrul de Finanţe 200.000 de euro a declarat joi că Germania are o capacitate fiscală suficientă pentru a acorda noi măsuri de susţinere şi de stimulare, dacă va fi necesar pentru a contracara impactul pandemiei asupra celei mai mari economii din Europa.

Germania intenţionează să împrumute peste 300 de miliarde de euro în total, în acest an şi în 2021, dar trebuie să analizeze cu atenţie care sunt măsurile de susţinere justificate, a mai spus Scholz.

Institutul de cercetări Bruegel din Bruxelles estimează valoarea sprijinului nerabursabil acordat de guvernul german companiilor şi cetăţenilor la 8,3% din producţia economică, nu departe de sprijinul de 9,1% din PIB acordat de guvernul Statelor Unite.

Vezi Toate informațiile despre tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇