Cîțu o acuză pe Firea că a avut bani pentru subvențiile de apă caldă, dar i-a cheltuit în alte scopuri: Unde au ajuns acești bani și la cine?

Cîțu o acuză pe Firea că a avut bani pentru subvențiile de apă caldă, dar i-a cheltuit în alte scopuri: Unde au ajuns acești bani și la cine?

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, acuză Primăria Capitalei că, în perioada în care a fost condusă de Gabriela Firea, a cheltuit în alte scopuri banii pentru subvenţia energiei termice și cea destinată Societăţii de Transport Bucuresti (STB).

Potrivit acestuia, banii au existat în buget, dar au fost cheltuiți în alte scopuri. Ministrul de Finanțe a precizat că momentan nu s-a descoperit unde au ajuns aceste sume.

Cîțu a prezentat azi primele concluzii după controalele realizate de Inspecția Economică la Primăria Capitalei.

ADVERTISING

”Sunt două cheltuieli importante: subvenția la energia termică și cea la transportul public. Aceste sume au fost în buget, au fost sume mai mari decât în 2019. La subvenția pentru energia termică s-au plătit doar 331 milioane lei până în septembrie, din 935 milioane, cât este pe tot anul. La transportul în comun s-au plătit 624 milioane din 1,5 miliarde.

ADVERTISING

Bani pentru subvenții au existat, au fost în buget și totuși au ajuns în alte destinații. Banii erau distribuiți pentru plata subvențiilor pe trimestre, doar că această plată nu s-a făcut. Și aici vine rolul acestei inspecții, să vedem cum au fost cheltuiți banii. Unde au ajuns acești bani și la cine, că ei au fost cheltuiți. Vă promit că vom găsi până la urmă unde au ajuns acești bani. Toți cei responsabili vor plăti pentru asta”, a declarat Florin Cîțu.

ADVERTISING

Totodată, Florin Cîțu a atras atenția că, în ceea ce privește datoriile pe care le are Primăria Capitalei, situația arată rău, ceea ce demonstrează o administrare proastă a banului public.

Situația la datorii arată rău. Arată o administrare proastă a banului public. Încasările în septembrie erau la aproape 99%. Deci nu se poate plânge nimeni, bugetul a fost construit pe aceste încasări. În acest moment, Primăria Municipiului București are datorii către ELCEN și Radet (Termoenergetica - n.red. ) de 837 milioane lei”, a subliniat ministrul de Finanțe.

Florin Cîțu a mai afirmat că aceste controale vor continua atât la Primăria Capitalei, cât și la alte instituții. Potrivit acestuia, sunt companii unde nu s-au făcut inspecții economice de 10-15 ani.

”Am găsit companii care nu au avut o analiză a situației economice făcută în ultimii 10-15 ani. Inspecția Economică a MFP a ocolit ani la rând aceste companii. Printre ele era, bineînțeles, si Primăria București”, a punctat Cîțu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇