Dosarul Apa caldă: Nicușor Dan caută soluții

Dosarul Apa caldă: Nicușor Dan caută soluții

Lipsa apei calde, o temă importantă a campaniei electorale și care a contribuit la înfrângerea Gabrielei Firea, după o vară în care bucureștenii au încălzit apa după metode tradițional comuniste, pe aragaz, este deja pe agenda dprimarului ales Nicușor Dan.

Votul apei calde si victoria la scor a USR-PLUS

Vor avea bucureștenii imediat apă caldă? Răspunsul nu pare a fi simplu, scrie Nicușor Dan pe contul de Facebook, după întâlnirea cu Claudiu Crețu, administratorul special al ELCEN.

E important de aceea să punem împreună, cât mai repede, cele mai bune idei și soluții pentru rezolvarea problemelor de sistem, dar și a urgențelor privind apa caldă și căldura. E un proces greu și nu trebuie să pierdem timpul, ci să venim cu soluții.

Nicușor Dan, primar ales al Capitalei
ADVERTISING
https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/posts/3354280121316244

Luni, Nicuşor Dan a declarat, întrebat despre situaţia apei calde şi a căldurii în sezonul rece, că mandatul său ca primar general va începe undeva pe 10 octombrie şi iarna va începe pe 15 noiembrie.

Astfel, spune el, timpul este prea scurt pentru a schimba conducte, însă îi asigură pe bucureşteni că vor exista stocuri pentru avarii.

„Mandatul meu va începe undeva în jur de 10 octombrie, iarna o să înceapă pe 15 noiembrie, nu o să putem să schimbăm conducte în perioada asta. Ce pot să promit este că în acest interval vom asigura stocuri pentru avariile, care în mod sigur vor fi foarte multe, vom asigura echipamente, vom asigura instrumente de detecţie a avariilor.

ADVERTISING

Pe problema termoficării sunt două probleme – una de fond, că trebuie să înlocuim inelul principal, durează mult, dar ne vom apuca în primăvară pentru că avem banii europeni, şi una de intervenţie rapidă când avariile se produc, până când vom rezolva problema mare de fond, şi asta e ce pot să promit acum”, a afirmat Nicuşor Dan, întrebat luni seară la postul B1Tv despre situaţia apei calde şi a călduri în sezonul rece.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇