Presa externă scrie despre alegerile din România, considerate istorice de PNL și bune de PSD

Presa externă scrie despre alegerile din România, considerate istorice de PNL și bune de PSD

Presa externă a relatat duminică seară despre primele rezultate ale alegerilor locale din România. Jurnaliștii străini au punctat că acestea au fost un preambul pentru alegerile parlamentare ce vor avea loc la începutul lunii decembrie.

Associated Press scrie că nu vom avea rezultate oficiale mai devreme de luni dimineață, dar că asta nu i-a împiedicat pe liderii PNL să-și anunțe victoria.

ADVERTISING

”Premierul Ludovic Orban a mers un pas mai departe și a descris alegerile drept istorice, declarând victoria clară a PNL în fața PSD, pentru prima oara în 30 de ani. PSD rămâne însă cel mai puternic partid din Parlamentul României, în ciuda faptului că a pierdut guvernarea”, scriu jurnaliștii de la AP.

Aceștia vorbesc și despre faptul că Guvernul lui Orban se zbate să gestioneze criza economică declanșată de coronavirus, la care se adaugă proiectele pe care PSD le votează în Parlament, cum ar fi creșterea pensiilor cu 40%.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Este citat și liderul PSD Marcel Ciolacu, care, chiar dacă a recunoscut înfrângerea candidatului partidului la București, Gabriela Firea, a insistat că rezultatul național al partidului este unul bun.

Și Euronews scrie că rezultatul de acum al localelor arată cam cum își împart marile partide puterea, mai ales ce forță mai au PNL și PSD.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇