BucharestRealEstate.ro despre viața și munca expaților în București

BucharestRealEstate.ro despre viața și munca expaților în București

De la aderarea la UE în 2007, România a devenit o țară de emigrare din ce în ce mai populară. 

Această țară din Europa de Est este o destinație interesantă pentru mulți dintre cei care își caută o nouă casă, în special datorită peisajelor sale pitorești, culturii și istoriei sale interesante, precum și industriei turistice în plină expansiune.

De asemenea, economia din România este din ce în ce mai dinamică, ceea ce înseamnă că există multe oportunități de carieră într-o mare varietate de domenii de activitate. 

La sosirea în România, va recomandam serviciile de inchirieri auto Swisorent.ro pentru deplina mobilitate, daca nu doriti sa folositi mijloacele de transport in comun destul de aglomerate.

Cerințe de înregistrare și permise de muncă Pentru cetățenii UE, emigrarea în România este, în general, foarte puțin complicată. În primele trei luni nu există nicio obligație de înregistrare, ceea ce face ca prima sosire în România să fie deosebit de ușoară.

ADVERTISING

În această perioadă, aveți posibilitatea de a solicita un permis de ședere pe termen lung, care este valabil pentru unul sau doi ani, în funcție de cerere și de situația dumneavoastră, dar în unele cazuri și pentru o perioadă mai lungă. Un permis de ședere nelimitat poate fi solicitat numai după ce ați locuit în România timp de șase ani.

În calitate de cetățean al UE, nu aveți nevoie de viză de muncă în România, dar viitorul dumneavoastră angajator trebuie să solicite un permis de muncă la biroul competent, care se eliberează de obicei în termen de 10 zile. 

După eliberarea permisului de muncă, angajatorul este, de asemenea, obligat să întocmească un contract de muncă limitat în termen de zece zile.

Sistemul de sănătate în România Deși România are un sistem de sănătate în general bine dezvoltat pentru locuitorii săi, în calitate de străin trebuie, în mod normal, să vă ocupați de propria asigurare de sănătate.

ADVERTISING

Cu toate acestea, dacă aveți o asigurare în Germania, de exemplu, puteți solicita un card european de asigurări de sănătate (CEASS), care poate fi utilizat și în România.

În general, cardul european de sănătate este valabil în toate țările UE și, prin urmare, poate fi utilizat și pentru călătorii ulterioare în alte țări din UE. Cu toate acestea, orice persoană care solicită un permis de ședere permanentă în România este obligată să plătească 6,5% din venitul său sub formă de contribuții pentru sănătate.

În cazul în care nu se realizează venituri în România la momentul respectiv, se plătește 6,5% din salariul minim din România. Dacă plătiți aceste contribuții la fondul de sănătate, puteți beneficia de servicii medicale gratuite. Tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați la unul dintre fondurile de asigurări de sănătate de stat.

În capitala București și în alte orașe mari din România, există câteva spitale bine echipate și numeroși specialiști. Cu toate acestea, dacă vă mutați într-una dintre regiunile rurale, se poate întâmpla adesea să existe doar câteva spitale bine echipate, deoarece sistemul de sănătate este mult mai puțin dezvoltat în zonele îndepărtate ale țării.

ADVERTISING

Dacă vă mutați într-o astfel de regiune, ar trebui să vă informați din timp despre unitățile de sănătate din jur. Piața forței de muncă din România Piața forței de muncă din România oferă multe oportunități diferite într-o mare varietate de sectoare, datorită economiei emergente a țării. 

Găsirea locuinţei potrivite de cumpărat sau închiriat în Bucureşti ca și expat

Nu este deloc o problemă să găseşti o locuinţă frumoasă şi accesibilă în Bucureşti. În medie, costul cazării este chiar cu 75% mai mic decât în Amsterdam! Pentru 300 de euro puteţi găsi un apartament mic în afara centrului oraşului, iar pentru 400 de euro puteţi locui chiar într-o locaţie privilegiată din centrul oraşului. Doriţi să începeţi să căutaţi un loc frumos de locuit cum ar fi zona de nord, Pipera, Iancu Nicolae, Herăstrău, Dorobanşi, Floreasca? Următoarul site web vă va ajuta, fără îndoială, să vă găsiţi o casă nouă în Bucureşti: BucharestRealestate.ro vanzari case vile Pipera

De ce să alegi BucharestRealestate.ro ?

Lucrăm pe baza principiului "fără vânzare, fără comision" şi nu vă vom lega pe perioade lungi de timp, ofertele noastre sunt cele mai bune de pe piaţă. Suntem încrezători că standardul de servicii pe care îl primiţi şi preţul pe care îl obţinem pentru dumneavoastră vă vor lăsa cu un sentiment de satisfacţie deplină. Vezi aici case si vile de vanzare Iancu Nicolae.

Ştim că o cunoaştere aprofundată a pieţei locale este esenţială pentru orice vânzare sau închiriere de succes a unei proprietăţi. De fiecare dată constatăm că faptul de a putea oferi clienţilor noştri o cunoaştere locală ne oferă un avantaj faţă de concurenţii noştri şi poate face diferenţa între succes şi eşec.

Majoritatea agenţiilor sunt deschise doar în timp ce sunteţi la serviciu. Cu toate acestea, la Bucharestrealestate.ro, ne dăm seama că mulţi dintre potenţialii noştri clienţi nu sunt întotdeauna capabili să renunţe la tot pentru a vedea o proprietate. Acesta este motivul pentru care deschidem de luni până vineri între orele 9.00 şi 19.00. De asemenea, suntem disponibili dimineaţa devreme, seara târziu şi sâmbăta, cu programare, pentru a ne asigura că nu se pierde nicio ocazie de a vedea acea proprietate pe care trebuie să o aveţi.

În ultimii ani, în România s-au stabilit din ce în ce mai multe companii mari, care sunt adesea în căutarea de angajați cu cunoștințe de limba germană. În special în sectorul IT, există multe locuri de muncă diferite aici, deoarece multe companii mari precum Microsoft, Amazon sau Oracle au acum sedii în România.

Dar și alte sectoare, cum ar fi serviciile generale pentru clienți și industria telecomunicațiilor, caută din ce în ce mai mulți angajați vorbitori de limba germană. Deși cunoașterea limbii române reprezintă un avantaj, nu este în niciun caz o condiție obligatorie.

Capitala României, București, în special, oferă numeroase oportunități de angajare. Cu toate acestea, unele companii străine s-au stabilit și în regiunile mai rurale ale țării, astfel încât aveți și dumneavoastră posibilitatea de a găsi un loc de muncă aici.

Germanii din România Numărul germanilor care trăiesc în România a crescut în general în ultimii ani. Totuși, trebuie făcută o distincție între imigranții germani și germanii români. Acestea din urmă sunt așezări tradiționale ale minorităților vorbitoare de limbă germană din România, care tind să locuiască departe de marile orașe. 

Imigranții germani, pe de altă parte, se regăsesc mai ales în marile orașe ale țării, în special în capitala București. Între timp, câteva sute de germani se mută în fiecare an în această țară est-europeană, majoritatea pentru a găsi un loc de muncă aici. Din acest motiv, în România puteți găsi, de asemenea, mai multe organizații și locuri de întâlnire pentru emigranți, prin intermediul cărora puteți face cunoștință cu ușurință cu persoane care gândesc la fel ca dumneavoastră.