Boloş: La începutul lunii octombrie firmele vor putea încasa bani din primul miliard de euro de la UE

Companiile care apelează la proiecte de redresare economică finanţate prin fonduri europene vor putea începe să încaseze bani din primul miliard de euro, din cele 80 de miliarde reprezentând fonduri europene alocate României, din a doua parte a lunii septembrie sau din prima parte a lunii octombrie, a declarat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

„Primul miliard de euro (din cele 80 de miliarde de euro alocate României de UE, dintre care 33,5 miliarde parte a pachetului de redresare economică, n.r.), cel pe care noi îl avem în gestionare de către Ministerul Fondurilor Europene, în parteneriat cu Ministerul Economiei, este pe cale să ajungă la companii.

ADVERTISING

Aici vestea cea bună este că procedurile în relaţia cu Comisia Europeană sunt destul de avansate, chiar în cursul săptămânii viitoare decizia de aprobare a schemei de ajutor de stat pentru miliardul de euro s-ar putea să fie adoptată de către Comisie, ceea ce înseamnă că procedurile pe care le avem de parcurs duc spre termenul de aproximativ 15 septembrie, în care firmele vor putea să-şi depună aplicaţiile de finanţare şi să intre în posesia banilor după ce au încheiate contractele de finanţare cu noi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După data de 15 septembrie, având posibilitatea să-şi depună aplicaţiile, putem discuta de plăţi după momentul în care se încheie contractele de finanţare. Oricum, în a doua jumătate (a lunii septembrie, n.r.), început de octombrie se pot face primele plăţi din miliardul de euro, astfel încât să putem ajuta efectiv firmele care se găsesc în dificultate", a afirmat Marcel Boloş, la Digi 24.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇