Șefa BCE: Economia UE îşi va reveni puternic, iar creșterea va fi foarte rapidă. Există lumină la capătul tunelului

Șefa BCE: Economia UE îşi va reveni puternic, iar creșterea va fi foarte rapidă. Există lumină la capătul tunelului

Preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE), Chirstine Lagarde, anticipează că economia Uniunii Europene îşi va reveni puternic în semestrul al doilea al acestui an, ea afirmând că există lumină la capătul tunelului.

În pofida unei lupte dificile împotriva pandemiei de Covid-19, Uniunea Europeană va progresa mai târziu în acest an, a declarat vineri Lagarde, pentru CNBC.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Lagarde a subliniat că creşterea economică a UE va fi ”foarte rapidă” în semestrul al doilea.

Deşi a recunoscut că blocajele afectează creşterea, Lagarde a spus că este optimistă că activităţile se vor intensifica.

”Există lumină la capătul tunelului. O putem vedea. Nu se află încă la o distanţă de atingere. Mai avem câteva reprize de parcurs”, a declarat Lagarde la emisiunea ”Closing Bell” a CNBC.

Şefa BCE a adăugat că, în a doua jumătate a anului, ”va avea loc o recuperare [care] va evolua rapid, de fapt”.

Potrivit celor mai recente previziuni economice ale Fondului Monetar Internaţional (FMI), economia UE va avansa cu 4,4% în 2021, un ritm aproximativ similar cu cel al economiilor dezvoltate, dar cu mult în urma avansului anticipat pentru Statele Unite.

Mai multe regiuni ale zonei euro au fost afectate de un nou val al cazurilor de coronavirus, ceea ce determinat autorităţile să adopte noi restricţii.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!