Top 5 firme din ţară care au primit contracte generoase pentru iluminat festiv

5 firme din București și din țară au primit, în ultimele 3 luni și jumătate, peste 70 de atribuiri directe pentru iluminat festiv. Iată cum se numesc aceste firme, cine le deține, dar și de la ce instituții au primit contractele.
Top 5 firme din ţară care au primit contracte generoase pentru iluminat festiv

Spotmedia.ro a analizat date din Sicap și vă previntă astăzi un top al firmelor care au primit cele mai multe atribuiri directe pentru iluminat festiv pentru iarna care urmează.

În graficul de mai jos, puteți observa care sunt aceste firme care au primit cele mai multe contracte.

Topul-firmelor-fara-sume

Iată detalii despre primele 5 firme din top, acționarii lor și atribuirile directe pe care le-au primit.

Ilnic Electric SRL din Maramureș: 19 contracte de aproape 1,7 milioane de lei

Ilnic Electric SRL a primit cele mai bănoase atribuiri directe pentru iluminat festiv (dacă judecăm în funcție de valoarea totală, însumată, a atribuirilor).

E o firmă înființată în 2006 și care are sediul în satul maramureșean Merișor (care aparține de orașul Tăuții Măgherăuș).

Asociațul unic este Ilie Ureche, pe care parte din presa din Maramureș îl supranumește „regele luminilor” din județ.

Ilnic Electric SRL a primit, de la 1 septembrie 2021 și până astăzi, 19 contracte directe de iluminat festiv, în valoare totală de 1.669.846 de lei (337.342 de euro).

Ilnic-p1

Cel mai mare contract încredințat direct a venit de la Primăria Cavnic.

Aceasta a oferit 134.935 de lei pentru panouri luminoase de minim 10 metri lungime, pe care să scrie „La mulți ani”, figurine de mari dimensiuni care reprezintă reni, sfere luminoase și brazi, dar și pentru „pavoazarea” unor intersecții cu perdele luminoase.

ADVERTISING

Următoarele două contracte au venit de la primăriile orașelelor Ulmeni (care a oferit 133.500 de lei) și Tăuții Măgherăuș, care i-a atribuit firmei Ilnic Electric un contract de 128.300 de lei, tot pentru panouri si traverse luminoase, dar și pentru figurine care înfățișează reni, brazi și sfere.

În plus, tot prin încredințare directă, Ilnic Electric SRL a mai primit câte două contracte pentru iluminat festiv, de la Gospodărirea Urbană din Sighetul Marmației și de la comunele Fărcașa, Suciu de Sus și Gărdani. A mai primit, însă, și câte un contract direct de la comunele Leud, Suciu de Jos, Satulung, Recea, Cicîrlău, Bica, Budești și Asuaju de Sus.

Ilie Urche, asociatul unic al firmei Ilnic Electric SRL, mai are o firmă numită Art Electric Show SRL, care se ocupă cu prestarea de „activități suport pentru organizarea de spectacole”.

Pe 1 septembrie, comuna Asuaju de Sus - care și-a luat iluminat festiv de la Ilnic Electric SRL - i-a dat două contracte directe în valoare de 25.500 de lei și celeilalte firme a lui Ureche, adică Art Electric Show SRL, pentru a aduce un interpret și pentru a asigura scena tehnică la un eveniment de 2 zile.

ADVERTISING

Asuaju de Sus are puțin peste 1.000 de locuitori și e condusă de la jumătatea anilor '90 de același primar social-democrat, pe nume Vasile Boitor.

Neon Lighting SRL din Cluj: 12 contracte de aproape 1 milion de lei

Firma Neon Lighting SRL din Cluj Napoca a fost înfiinţată în anul 1994. A primit, în acestă toamnă, 12 contracte pentru iluminat festiv de la instituții din Cluj, Bacău, Alba, Sălaj și Satu Mare, în valoare totală de 995.983 lei.

neon-lights-p-1

Cele mai mari două contracte au venit de la comunele clujene Florești (care a oferit 378.151 de lei pentu iluminat festiv cu instalații și figurine cu specific de Crăciun și figurine Disney) și comuna Apahida (care i-a încredințat firmei un contract de 134.990 de lei).

Neon Lighting SRL are doi asociați: Augustin Dorinel Cosma și Ioan Nemeth. Cei doi mai au încă 3 firme: Neon Product SRL (care produce echipamente de iluminat), Neon Service SRL (care repara instalații de iluminat) și Neon Projekt SRL (care instalează echipamente de iluminat).

MK Illumination SRL, firma care ilumina festiv Capitala până iarna trecută: 11 contracte de aproape 950.000 de lei

Denumirea MK Illumination SRL aparține unei companii multinaționale care face proiecte de iluminat tematic și festiv. Filiala din România - adică MK Illumination SRL - s-a deschis în 2003, la Hunedoara. Anul trecut a raportat la Finanțe că are 6 angajați. Dar chiar și așa - cu puțini oameni - primește atribuiri directe de valoare mare, de la mai multe instituții din țară.

ADVERTISING

Spre exemplu, MK Illumination SRL a primit, în ultimele 3 luni și jumătate, 11 contracte de iluminat festiv de la primării și consilii județene din Prahova, Călărași, Alba, Mureș, Hunedoara și Suceava. Valoarea totală a contractelor a fost de 946.758 de lei.

MK-Illumination-p1

Cel mai bănos contract a venit de la Consiliul Județean Prahova, care și-a luat iluminat festiv de 228.500 de lei pentru Palatul Administrativ.

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (din care fac partea Oradea, dar și mai multe ONG-uri și firme hoteliere) i-a atribuit companiei MK Illumination un contract direct de 134.900 de lei.

În precedentele trei ierni, MK Illumination SRL a asigurat și iluminatul festiv din București, în baza unui contract cu Compania Municipală de Iluminat Public SRL. Circa 60% din luminițele de Crăciun care se montau în București erau închiriate de la această societate, potrivit CM Iluminat Public SA.

MK Illumination SRL îl are ca unic acționar pe Horia Baba. Iar Baba mai deține, tot la Hunedoara, o societate numită Corvin Design SRL, care se ocupă tot cu iluminatul festiv.

N-am identificat în acest an atribuiri directe pe care să le fi primit această firmă. În schimb, în 2020, Corvin Design SRL lua - ca și MK Illumination - contracte directe pentru iluminat festiv.

contracte-Corvin-Design-SRL

Amintas Trading SRL din Sectorul 2: 14 contracte de aproape 900.000 de lei

Amintas Trading SRL a primit, de la 1 septembrie și până astăzi, 14 contracte atribuite direct, în valoare totală de 887.610 lei.

amintas-trading-p1

Cele mai mari contracte au venit de la primăria orașului Slobozia (din Ialomița) care a oferit 134.210 lei pentru instalațiile de iluminat festiv din această iarnă.

Al doilea cel mai bănos contract i-a fost încredințat firmei de orașul vrâncean Odobești, care a prevăzut 134.065 de lei în acest an pentru luminițele de Crăciun.

Cele 12 atribuiri directe au venit de la primării și alte instituții din județele Ilfov, Sibiu, Dîmbovița și Alba.

Amintas Tranding SRL a comunicat către Finanțe că, în 2020, a lucrat cu un număr mediu de 5 salariați. Dar a primit 16 contracte atribuite direct pentru iluminat festiv, de la primării din mai multe zone ale țării, începând cu Ilfov și până în Alba.

Unicul acționar al firmei Amintas Tranding SRL este Elena Marencu.

Aceasta mai are o firmă numită Amintas Illumination SRL. Dar, în ciuda numelui, firma are ca principal obiect de activitate comercializarea de lactate, potrivit informațiilor portalului cu informații de business listăfirme.ro.

Recolight Decor SRL din Buzău: 16 contracte de 784.000 de lei

Administrator și asociat cu 95% din participație la compania Recolight Decor SRL din Buzău este Sorin Lucian Burlacu. Acesta apare ca asociat și la societăți ca Romplast SRL și Recomplast SRL, alături de Ion Burlacu, un om de afaceri cunoscut în Buzău.

Recolight Decor SRL a primit, în 2021, 16 atribuiri directe în valoare totală de 785.805 lei pentru iluminat festiv.

Recolight-p1

Cea mai consistentă atribuire directă a venit din partea societății de termoficare din Mangalia, Goldterm Mangalia SA, care a oferit - potrivit informațiilor din Sicap - 133.541 de lei pentru un proiect mare de iluminat, cu șiruri de lumini care traversează străzi, figurine care înfățișează reni luminoși, steluțe, sfere și comete, dar și o scenă a Nașterii Domnului cu personaje multiple.

Celelalte comenzi au venit de la București (de la Institutul Cantacuzino -n.red.), Mehedinți, Iași, Suceava, Galați, Tulcea, Bihor, Alba, Covasna, Botoșani, Mureș și Neamț.

În edițiile viitoare, Spotmedia.ro vă va prezenta mai multe cazuri de primării mici care au atribuit direct contracte bănoase de iluminat public, în acest an.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇