Pe ultima sută de metri, primăria lui Piedone a închiriat luminițe de 30.000 de euro pentru bulevardele din Sectorul 5

Pe ultima sută de metri, primăria lui Piedone a închiriat luminițe de 30.000 de euro pentru bulevardele din Sectorul 5

Cristian Popescu Piedone spune că – pe lângă luminiţele de Crăciun pe care administrația le are din anii trecuți, în 2021 a și închiriat unele cu care va decora toate bulevardele din Sectorul 5.

„Montajul a început de azi (declarație din 16 noiembrie – n.red.) și mi-am propus să terminăm până pe 1 Decembrie, de Ziua României.

Sigur că mi-aș fi dorit să fac spectacol. Dar nu poți, cu un buget mic, așa cum este al nostru.

Așa că, înainte de toate, vom folosi luminițele pe care le avem, din anii trecuți. Le vom monta noi, cu forțe proprii, fără să mai cheltuim bani pentru asta”, a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pentru Spotmedia.ro.

ADVERTISING

Potrivit unui răspuns formulat de Administrația Domeniului Public Sector 5 la solicitarea noastră, instituția deține, din anii trecuți:

  • 315 instalații de 10 metri lungime și 50 de perdele de lumini
  • 23 de decorațiuni sferice sau conice de mari dimensiuni (spre exemplu, sferele au raza de 2,3 metri, iar conurile au înălțimea de până la 3,2 metri).
  • 5 figurine care îl reprezintă pe Moș Crăciun (dintre care două sunt din beteală și au 2,25 metri înălțime)
  • un brad decorativ

În mod evident, decorațiunile nu ajung pentru tot sectorul. Mai ales că, în acest an, PMB nu va mai asigura iluminatul festiv în zona de centru a Sectorului 5, ci va monta toate luminițele pe care le are doar în Sectorul 1.

ADVERTISING

Piedone spune, însă, că, în sezonul 2021 -2022, primăria pe care o conduce va ilumina întreg sectorul.

”Am încheiat un contract de circa 30.000 de euro. Nu știu exact suma pe de rost, dar e în jurul a 30.000 de euro. Sunt bani cu care vom închiria instalații pentru decorarea tuturor bulevardelor din sector. Suma include și montaj, și demontat.

Vom pune peste tot aceste luminițe, până la 1 decembrie”, ne-a mai spus Cristian Popescu Piedone.

Primăria nu e obligată să introducă contractul în Sicap, întrucât valoarea este mai mică decât pragul la care legea impune publicarea.

ADVERTISING

Într-adevăr, Spotmedia.ro nu a identificat un astfel de contract în Sicap, până la momentul publicării acestui articol.

În consecință, am solicitat în scris Primăriei Sectorului 5 să ne comunice cu ce firmă a încheiat contractul pentru închirierea lumințelor de Crăciun și care au fost criteriile în baza cărora a ales-o.

Când instituția ne va comunica informațiile, vom reveni cu detalii.

Până la acest moment, toate primăriile din București, cu excepția celei a Sectorului 3, ne-au comunicat sau au publicat informații cu privire la iluminatul festiv.

Iată sinteza:

  • Primăria Sectorului 1 nu va monta luminițe, pentru al doilea an consecutiv.
  • Primăria Sectorului 3 nu a răspuns solicitării Spotmedia.ro cu privire la iluminatul public. Anul trecut, însă, instituția a montat în parcuri instalații proprii, cu o cheltuială de 72.000 de lei.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇