Vlad Voiculescu: Nu vom fi parte a unui guvern în care se schimbă câteva fețe

Vlad Voiculescu: Nu vom fi parte a unui guvern în care se schimbă câteva fețe

Copreşedintele USR PLUS Bucureşti Vlad Voiculescu a declarat luni că alianţa nu va fi parte dintr-un guvern „în care se schimbă câteva feţe”, ci va fi parte „a unei schimbări reale”.

„La nivel guvernamental, lucrurile nu pot continua ca şi până acum. Nu o să fim parte dintr-un guvern în care se schimbă câteva feţe. (…)

Vom fi parte a unei schimbări reale şi, de asemenea, oamenii pot avea încredere în noi că nu vom face figuraţie. Nu am venit aici pentru o funcţie sau alta niciunul dintre noi. Înţelegem schimbarea reală de care România are nevoie.

În negocierile pe care le vom începe, aşa cum Dacian Cioloş şi Dan Barna au menţionat, pornim de la principii clare şi de la angajamentele noastre, cele 40, (…) pe care le vrem transpuse.

ADVERTISING

(…) Ne dăm seama că o schimbare reală în punctele nevralgice ale ţării poate fi făcută doar de o echipă nouă", a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, Vlad Voiculescu.

Un contract care nu trebuie încălcat

El a subliniat că voturile obţinute sunt "un contract" care nu trebuie încălcat.

"Voi aminti fugitiv de toate vizitele în spitale ale şefului Guvernului, care a fost prima poziţie a PNL şi de toate elementele de campanie.

Le înţelegem (…), dar spunem că nu au influenţat cu nimic rezultatele alegerilor, pentru că oamenii înţeleg diferenţa dintre fapte şi vorbe. (…) Suntem în Bucureşti prima forţă politică (…).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Voturile sunt (…) un contract pe baza celor promise de fiecare dintre noi şi contractul ăsta nu trebuie să fie încălcat, aşa cum a fost încălcat atâta vreme, lucru care probabil ne-a adus în situaţia de absenteism pe care am văzut-o ieri la vot, şi nu numai ieri.

Cred că trebuie reconstruită încrederea între români şi cei care vor să-i reprezinte, numiţi politiceni (…) Drumul nostru este de a deveni principala forţă politică din România în 2024", a adăugat Voiculescu.

”Să ne străduim mai mult”

Potrivit liderului USR PLUS Bucureşti, "alegerile reprezintă un moment de cotitură care marchează nevoia oamenilor de schimbare, de reformă reală".

ADVERTISING

"Oamenii au transmis acest mesaj la alegerile europarlamentare, apoi la alegerile locale.

(…) Au fost oameni care ne-au transmis acelaşi mesaj prin tăcere, prin faptul că nu au considerat oferta politică demnă de efortul dumnealor.

Credem că şi acei oameni, tocmai arătându-se dezamăgiţi de oferta politică, ne spun acelaşi lucru, că au aşteptat o schimbare profundă şi acea schimbare nu a venit.

Credem că asta trebuie să ne dea de gândit tuturor şi cred că trebuie să ne străduim mai mult noi şi toţi ceilalţi care îşi asumă o responsabilitate în politică.

Sunt 72 de zile de la alegerile locale câştigate în Bucureşti de USR PLUS, care are 17 consilieri generali.

După 72 de zile, viceprimarul din partea USR PLUS nu a fost încă ales. De ce acest lucru?

Pentru că Guvernul a dat o OUG prin care a schimbat regulile jocului şi la Tribunal au fost mai multe chichiţe birocratice cu mai multe persoane care au contestat", a mai spus Voiculescu.

Parteneriatul la nivelul Primăriei rămâne valabil

Referindu-se la "imaginea de ansamblu", Vlad Voiculescu a punctat că "a fost campanie electorală şi că alegerile au fost câştigate de USR PLUS, de către un primar independent care, între timp, este mai puţin independent, pentru că şi-a manifestat cât se poate de clar opţiunea de vot şi lucrul ăsta este ceva ce noi respectăm".

"Parteneriatul la nivelul Primăriei Generale rămâne în continuare valabil, însă în termenii în care oamenii au dictat prin vot. Alianţa USR PLUS va proteja ceea ce oamenii au votat, cu toate mijloacele pe care le are la dispoziţie. Parteneriatul la nivelul Primăriei rămâne valabil pe baza principiilor şi valorilor enunţate", a menţionat Voiculescu.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇