Reacția premierului Orban la scandalul din Poliție și goana nebună a mașinii lui Bode

Reacția premierului Orban la scandalul din Poliție și goana nebună a mașinii lui Bode

Premierul Ludovic Orban consideră că demisia chestorului Liviu Vasilescu din funcţia de inspector general al Poliţiei Române este normală după apariția în mediul online a unor imagini în care apar șefii Poliției alături de interlopi.

Orban a spus că urmează să discute cu ministrul de Interne, Marcel Vela, pentru numirea unui nou șef la Poliția Română.

”Mi se pare o demisie normală, voi discuta cu ministrul de Interne despre numirea unui nou șef. E un gest firesc, a fost rezultatul apariției unor imagini. Important e să identificăm un profesionist, un om care să fie dedicat activităţii, să conducă Poliţia şi să atingă obiectivele pe care le dorim”, a spus Orban.

ADVERTISING

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a anunţat marţi că demisionează din funcţie, la finalul unei conferinţe de presă organizate la MAI, care a avut ca temă cea mai mare captură de haşiş din istoria Poliţiei Române, în valoare de zeci de milioane de euro.

Demisia lui Vasilescu vine în contextul în care a fost criticat în mass-media pentru întâlnirea pe care a avut-o cu membrii clanului Duduianu.

ADVERTISING

Și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a spus că decizia lui Liviu Vasilescu de a se retrage din funcţia de şef al Poliţiei Române este corectă şi ea a fost convenită pentru a nu afecta imaginea şi credibilitatea instituţiei.

El a precizat că a decis ca inspectorul general adjunct, chestor de poliţie Eduard Miriţescu, din funcţia pe care o deţine, să exercite temporar comanda Poliţiei Române până la numirea unui ofiţer care să preia această funcţie şi responsabilitate.

”Nu știu nimic despre Radu Gavriș”

În ceea ce privește detașarea adjunctului şefului Poliţiei Capitalei, comisarul Radu Gavriş, la Poliţia Judeţeană Harghita pe o perioadă de şase luni, premierul susține că nu știe nimic.

ADVERTISING

De altfel, nici Gavriș nu a știut nimic despre această decizie luată de Liviu Vasilescu chiar înainte să îşi dea demisia. ”Am aflat din presă”, a spus Gavriș la Europa FM.

Despre goana nebună a mașinii lui Bode: L-am întrebat cum se simte

Orban nu știe nimic nici despre faptul că mașina în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, implicată duminică într-un accident rutier pe DN7, în judeţul Argeş, a circulat pe contrasens și cu viteză mare.

El a declarat că duminică Bode l-a sunat și l-a informat despre producerea accidentului. Orban l-a întrebat doar despre starea de sănătate, fără să îi ceară detalii cu privire la incident.

”Nu am avut o discuție despre accident, l-am intrebat dacă a fost la volan și a spus că nu, l-am întrebat cum se simte și mi-a spus că este bine. Trebuie acum ca Poliția să verifice circumstanțele în care s-a produs accidentul”, a afirmat premierul.

Întrebat cum comentează faptul că mașina în care se afla Bode circula cu viteză mare și cu sirena pornită, în condițiile în care el i-a criticat în repetate rânduri pe cei din PSD, cand se aflau la guvernare, pentru astfel de practici, Orban a spus că și el mai procedează câteodată așa.

”Depinde de situația în care se găsește persoana respectivă. Și eu mai fac apel la posibilitatea de a merge în coloană oficială, dar rar, dacă există o deplasare unde e activitate guvernamentală la care trebuie să ajung la timp. Voi avea o discuție cu ministrul Bode”, a promis Orban.

Autovehiculul în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicat duminică într-un accident rutier pe DN7, în zona localităţii Drăganu, din judeţul Argeş.

Mașina a fost însă filmată circulând pe contrasens. Imaginile au fost surprinse de șoferul unei motociclete și au fost postate în mediul online.

În filmare se observă cum maşina în care se afla ministrul Lucian Bode depăşeşte pe linie continuă şi circulă mult pe contrasens. La un moment dat, depășește o coloană întreagă de maşini. Autovehiculul avea sirena pornită și mergea cu viteză mare.

Accident ministru Bode touareg cu sirene la Dumbravesti Ramnicul Valcea Pitesti

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇