Șeful Poliţiei Române și-a dat demisia, dar nu admite că a greșit când s-a întâlnit cu clanul Duduianu

Șeful Poliţiei Române și-a dat demisia, dar nu admite că a greșit când s-a întâlnit cu clanul Duduianu

Chestorul Liviu Vasilescu anunţă că se retrage din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, acuzând un atac la adresa Poliţiei Române din partea celor care urmăresc ”mai mult la televizor” activitatea instituţiei.

„Atât ca ofiţer de execuţie, cât şi ca manager mi-am făcut datoria cu onoare şi bună credinţă, integritate profesională fiind principul care m-a ghidat în întreaga carieră.

În ultimul timp am constatat un atac mediatic concertat asupra Poliţiei Române şi Ministerului Afacerilor Interne, într-o perioadă în care era nevoie de linişte şi conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetăţenilor”, a declarat Liviu Vasilescu, marţi după-amiază, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISING

Înainte să-și dea demisia, șeful Poliției l-a exilat pe cel mai bun criminalist din București pentru 6 luni în Harghita

El le-a transmis colegilor săi poliţişti că „indiferent ce cred unele persoane care au văzut munca de poliţie mai mult din faţa televizorului decât din teren” este „onorat” că este colegul lor. 

Vă rog să-mi permiteţi ca de astăzi să mă retrag din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, să rămân ofiţer de poliţie şi să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredinţate” a adăugat Liviu Vasilescu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Șefii Poliției au dat primele explicații despre întâlnirea cu interlopii din clanul Duduianu: A fost un demers legal, cu maximă eficiență!

Liviu Vasilescu a fost filmat când s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu înaintea ceremoniei de înmormântare a lui Emi Pian.

După apariţia imaginilor în spaţiul public, Liviu Vasilescu a afirmat că a fost ”un demers care este absolut legal, făcut cu bună credinţă”.

Ulterior, IGPR a transmis un comunicat de presă cu ”clarificări”, care însă au nemulţumit şi mai mult opinia publică şi poliţiştii.

ADVERTISING

Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

Demisia lui Vasilescu vine după ce a fost acuzat că a negociat cu clanurile interlope, la miez de noapte, în loc să aplice rigorile legii.

”Asigur cetățenii și pe toți colegii mei că nu am negociat și nu o să negociez niciodată siguranta cetățeanului și demnitatea polițistului”, a declarat săptămâna trecută chestorul Liviu Vasilescu.

Chestorul Eduard Mirițescu, numit interimar la șefia Poliției Române

Poliția vine cu noi explicații în legătură cu relația cu interlopii: Întâlnirea cu membrii clanului Duduianu, singura soluție operativă eficientă

Cei care privesc: Vela, Despescu, Berechet


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇