Activităţile economice se vor închide la ora 18:00, unde incidența trece de 4 la mie

Activităţile economice se vor închide la ora 18:00, unde incidența trece de 4 la mie

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va reglementa miercuri, printr-o hotărâre, măsura ca activităţile economice din anumite domenii să fie închise la ora 18:00, în localităţile unde rata de incidenţă este cuprinsă între 4 şi 6 la mia de locuitori, a anunţat prim-ministrul Florin Cîţu.

„Astăzi discutăm o hotărâre CNSU pentru că între 4 la mie şi 6 la mie se închid activităţile economice la ora 18:00 şi atunci trebuie să reglementăm şi acest lucru. Cred că azi dăm hotărârea CNSU şi hotărârea de guvern cred că mâine sau vineri, va fi ceva online”, a precizat Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.

ADVERTISING

Până acum au depășit pragul de 4 la mie 16 localități, printre care și trei municipii: Satu Mare, Timișoara și Bistrița.

Capitala se află deocamdată la pragul de 3,3 la mie, dar incidența crește rapid și cele mai multe cazuri zilnice sunt din București. Așa că este posibil ca pragul de 4 la mie să fie depășit și aici până la finalul săptămânii. Sau după congresul PNL din acest weekend, cel mai probabil.

Zeci de orașe sunt în scenariul roșu, alături de București: Timișoara, Cluj Napoca, Satu Mare şi Craiova

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Rata de infectare în București a trecut de 3 la mie. Capitala intră în scenariul roșu, cu certificat verde pentru restaurant, cinema sau fitness

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇