Mai sunt 260 de locuri la ATI. Cîțu cere prefecților rapid dublarea numărului de paturi: Să îmi spuneţi cum şi când, ca să nu fim luaţi pe nepregătite

Mai sunt 260 de locuri la ATI. Cîțu cere prefecților rapid dublarea numărului de paturi: Să îmi spuneţi cum şi când, ca să nu fim luaţi pe nepregătite

Premierul Florin Cîţu solicită ca la ATI să fie disponibile 1.600 de paturi pentru pacienţii COVID, în prezent numărul acestora fiind de 860.

Duminică, la secțiile de Terapie Intensivă erau internați 600 de pacienţi.

Florin Cîţu a declarat, duminică, la videoconferinţa cu prefecţii că doreşte să se ajungă cât mai repede la un număr de 1600 de paturi ATI.

“Aş vrea să vorbim de situaţia ATI. Avem 600 de persoane, ultima informare pe care o aveam aveam ca număr de paturi disponibile 860 de paturi. Aş vrea cât mai repede să revenim la 1.600 de paturi disponibile pentru secţiile ATI.

ADVERTISING

Dacă este nevoie şi de intervenţia mea, spuneţi, dar ştiu foarte bine că putem să ajungem 1600 de paturi. Aş vrea să îmi spuneţi cum şi când se va ajunge acolo ca să nu fim luaţi pe nepregătite”, a mai afirmat Florin Cîţu.

Vezi cum arată bilanțul Covid de duminică: 2.255 de cazuri noi și 29 de decese. Crește numărul celor internați în stare gravă.

Reamintim că încă de la finele lunii iulie, specialiștii atrăgeau atenția asupra unei explozii a cazurilor de Covid începând cu luna septembrie. Înclusiv oficiali guvernamentali - ministrul Sănătății (demisionar acum) Ioana MIhăilă, secretarul de stat în ministerul Sănătății Andrei Baciu, dar și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Toate aceste predicții s-au confirmat, dar autoritățile nu au reacționat la semnalele de alarmă trimise. Acum, ritmul de creștere al valului 4 este tot mai rapid de la o zi la alta, iar o prognoză ECDC arată că ratele de infectare cu Covid, internare și deces se vor dubla în România până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Suntem în 12 septembrie, mai sunt 200 de paturi libere la ATI, iar ritmul de ocupare al acestora este de cateva zeci pe zi și abia acum prim ministrul Flocin Cîțu cere dublarea, practic, a numărului total de paturi.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇