Secții ATI pline la Buzău și Galați. Nu mai sunt locuri pentru pacienții COVID în stare gravă

Secții ATI pline la Buzău și Galați. Nu mai sunt locuri pentru pacienții COVID în stare gravă

Spitalul Judeţean Buzău nu mai dispune de niciun loc liber la Terapie Intensivă pentru bolnavii COVID-19, în stare gravă, conducerea unităţii urmând a analiza situaţia şi a solicita, cel mai probabil, suplimentarea locurilor.

Conform raportărilor de vineri ale Prefecturii Buzău privind situaţia locurilor pentru pacienţii COVID în spitalele din Buzău, reiese că la Spitalul Judeţean Buzău nu mai e nici un loc la ATI pentru cei infectaţi cu coronavirus. Toate cele 8 paturi alocate acestor pacienţi sunt ocupate în acest moment. 

ADVERTISING

Pe de altă parte, la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat din cele 5 paturi pentru ATI COVID sunt ocupate deja două. 

Conducerile spitalelor împreună cu autorităţile de sănătate publică urmează să analizeze situaţia şi să dispună măsuri în consecinţă. 

La finele lunii august, conducerea Spitalului Judeţean Buzău a solicitat suplimentarea paturilor la ATI dar şi locurile în celelalte secţii pentru COVID, care fuseseră reduse în vară, atunci când au fost zile la rând fără nici o infectare. Solicitarea a fost aprobată la acel moment de către DSP astfel că la ATI de la patru paturi câte erau s-a ajuns acum la 8, iar la Boli INfecţioase de la 20 de paturi s-a suplimentat la 30 pentru bolnavii COVID. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vineri, DSP Buzău anunţă 16 infectări la Buzău la un total de 333 de teste. Cel mai mic pacient are un an iar cel mai vârstnic are peste 80 de ani.  Unul dintre bolnavi este vaccinat. De asemenea, vineri, este raportul şi un deces, al unei femei de 84 de ani, care avea şi alte afecţiuni, şi care era internată în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Buzău.   

Situaţia este similară şi la Spitalul Judeţean Galaţi. Potrivit medicului Violeta Şapira de la SJU Galaţi, toate cele 9 paturi destinate bolnavilor COVID în stare critică, ce au nevoie de intubare sau de oxigen la flux crescut sunt ocupate.

ADVERTISING

De asemenea, la spitalul din Galaţi, la etajul 1 al clădirii, mai sunt 12 bolnavi COVID care nu au nevoie de suport respirator.

În condiţiile în care spitalul nu mai are nici un loc la ATI, conducerea analizează posibilitatea de a suplimenta cu încă 3 numărul paturilor pentru bolnavii în stare critică.

Conform medicului Violeta Şapira, cel mai tânăr pacient în stare gravă la ATI Galaţi are doar 37 de ani: "Pacienţii care sunt acum internaţi la ATI sunt pacienţi mai tineri, cel mai tânăr are 37 de ani, au mai puţine afecţiuni asociate şi nu sunt vaccinaţi".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇