Proiectul pilot din Timiş a început prost: Doar 10 oameni s-au vaccinat în cabinetele medicilor de familie

Proiectul pilot din Timiş a început prost: Doar 10 oameni s-au vaccinat în cabinetele medicilor de familie

Doar zece oameni s-au vaccinat în cabinetele medicilor de familie din Timiș în prima zi a proiectului pilot.

În cea de-a doua zi, nicio persoană nu a mers să se vaccineze, deși la alte centre s-au imunizat 3.037 de oameni, conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică Timiș.

"DSP Timiş a distribuit 2.450 de doze de vaccin la 49 de cabinete, în cadrul proiectului-pilot. Vaccinările se fac în funcţie de programările medicilor de familie", a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, citat de Agerpres.

ADVERTISING

În aceste cabinete, se folosește serul AstraZeneca și va urma să vină și ser Johnson&Johnson.

Acesta este un proiect pilot început în Timiș. Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunța în luna martie că fiind ceva nou nu exista un cadru normativ pentru finanțarea vaccinării prin medicii de familie, dar că s-a găsit o soluție hibridă, cu sprijinul mediului de afaceri.

Astfel, medicii de familie vor primi 30 de lei per pacient de la minister, iar suplimentar Asociația Timiș de Medicină de Familie va suporta 40 de lei per persoană vaccinată, fiind e un contract de sponsorizare cu lanțul de magazine Profi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În total, în Timiș, s-au administrat 157.631 doze vaccin, dintre care 42.429 au fost rapel. Au fost înregistrate 115 reacţii adverse de intensitate scăzută spre moderată, ultima fiind de tip alergic, care s-a remis în urma administrării tratamentului antialergic aplicat.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇