Proiectul pilot de la Timişoara a început: De azi, vaccinează şi medicii de familie

Proiectul pilot de la Timişoara a început: De azi, vaccinează şi medicii de familie

Chiar de Ziua Mondială a Sănătății, 50 de medici de familie din județul Timiș au început vaccinarea în cabinetele proprii pentru pacienții înscriși pe liste.

În cabinetele acestora se administrează serul AstraZeneca, conform Ro Vaccinare.

"Vaccinările din cabinetele medicilor de familie nu necesită programare în platforma electronică, planificarea administrării vaccinului fiind posibilă, în baza listei zilnice anterior întocmită, însă cu respectarea prioritizării persoanelor aflate în lista proprie (persoane cu vârste peste 65 de ani, persoane cu boli cronice/dizabilități indiferent de vârstă), după care pot fi vaccinate persoanele care își exprimă dorința în acest sens", precizează autoritățile.

ADVERTISING

Acest lucru fusese anunțat încă de marți de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România.

"De mâine (miercuri - n.red.), începe proiectul pilot de la Timiș cu 50 de medici de familie. A fost efectuat trainingul pentru medici, au fost transmise procedurile, materialele sanitare, dozele sunt deja alocate și vor fi distribuite astăzi (marți - n.red.). Vaccinarea începe chiar din 7 aprilie”, a spus Gheorghiță.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a precizat că în total în toată țara sunt 3.028 de medici de familie care au optat să participe prin cabinete proprii, dintr-un total de 10.940. Adică circa 30%, ceea ce este mai puțin decât se așteptau autoritățile.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇