Emil Boc și primarul Bacăului s-au vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul care a fost oprit de la utilizare

Emil Boc și primarul Bacăului s-au vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul care a fost oprit de la utilizare

Primarul Bacăului,  Lucian Stanciu Viziteu, și Emil Boc, primarul din Cluj Napoca, se află printre persoanele vaccinate cu serul AstraZeneca din lotul care a fost oprit de la utilizare.

Emil Boc a anunțat că s-a vaccinat cu acest ser, dar că nu are nicio problemă.

„Chiar acum am verificat - cu el m-am vaccinat. Am reținut aseară (joi - n.red.) numărul 2856 și dimineața, când am ajuns la birou, am verificat. Nu am avut nimic în afară de simptome obișnuite unei răceli sau simptomele pe care le-am avut în copilărie la vaccinare.

ADVERTISING

Viața merge înainte. Eu am încredere în Uniunea Europeană, se fac analize și sunt convins că deciziile vor fi luate în consecință, ținând cont de interesul sănătății.

E bine că acel lot a fost pus în hold, în așteptare, dar asta nu înseamnă că vaccinarea cu celelalte loturi nu trebuie să meargă mai departe", a spus Boc pentru Ziua de Cluj.

Ulterior, primarul a spus că se va prezenta la rapel.

„Mă voi duce în 9 aprilie, când îmi este programat rapelul. Evident, dacă va apărea ceva pe parcurs, oficial, din partea Uniunii Europeane, mă voi conforma la acele decizii. Dar nu am nicio problemă să urmez parcursul obișnuit.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Eu cred că este o chestiune de civism, cei care doresc, că nu e obligatoriu, să mergem cât mai mulți la vaccinare, pentru că e calea directă să ieșim din această pandemie”, precizează Emil Boc, într-o intervenţie la Antena3.

Viziteu, confirmat cu COVID-19 după vaccinare

Şi primarul din Bacău a scris pe Facebook că se află printre românii vaccinați cu ser din respectivul lot.

"La începutul lunii martie m-am imunizat și eu cu vaccinul Astra-Zeneca din acest lot, de azi suspendat. Nu am avut efecte secundare majore. La fel ca mine, alte mii de români s-au imunizat cu vaccinul din acest lot și nici la ei nu există efecte secundare negative majore!

ADVERTISING

Chiar și așa cred că este binevenită această măsură generată din dorința de precauție maximă", a scris Lucian Viziteu pe Facebook.

La scurt timp după vaccinare, Viziteu a fost confirmat cu COVID-19. El a declarat, pentru News.ro, că a avut zile în care nu s-a simţit bine, însă acum starea sa de sănătate este bună şi abia aşteaptă să revină la Primărie.

"În preajma vaccinului m-am şi infectat. Cum au stat lucrurile? M-am vaccinat întâi, am avut semne specifice vaccinului, mi-am revenit, apoi la una două zile am început să am semnele bolii şi am  fost confirmat.  Nu ştiu când m-am infectat, poate înainte cu puţin timp de a face vaccinul, sau după aceea, ori chiar în ziua vaccinării. ... Acum sunt în a noua zi de izolare. Mi a fost şi mai rău, dar acum sunt bine şi aştept să revin la Primărie să fac treabă!", a declarat primarul.

Și deputatul USR de Buzău Emanuel Ungureanu a informat că a fost vaccinat cu serul AstraZeneca din acest lot. Într-o postare pe contul său de Facebook, parlamentarul de la USR anunţă că este ”bine” după ce a primit o doză de vaccin AstraZeneca din lotul ABV2856 şi a îndemnat populaţia să nu intre în panică.

Iată detalii despre acest subiect:

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇