Cîțu: În România există o campanie împotriva vaccinării. Sunt acțiuni similare cu cele ale unor teroriști

Cîțu: În România există o campanie împotriva vaccinării. Sunt acțiuni similare cu cele ale unor teroriști

Premierul Florin Cîțu a vorbit, vineri dimineață, despre scandalul din jurul vaccinării cu AstraZeneca, precizând că trebuie să avem încredere în Agenția Europeană a Medicamentului, care spune că totul este în regulă.

Premierul a criticat denigrarea campaniei de vaccinare care are loc în România, comparând acțiunile celor care o fac cu cele ale unor teroriști.

"În România, de un an de zile există o campanie împotriva acestor acțiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva vaccinării.

Din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști, pentru că a zădărnici activitatea Guvernului care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tururor românilor este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului", a declarat premierul.

ADVERTISING

Șeful Guvernului a explicat de ce nu trebuie să ne facem probleme cu privire la vaccinarea cu AstraZeneca.

"Am văzut ieri mai multe informații și zic că trebuie să fim foarte atenți. Agenția Europeană a Medicamentului, cea care a făcut recomandarea CE pentru a autoriza toate tipurile de vaccin din România, menține aceeași opinie. Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin cu monitorizarea eventualelor efecte adverse. Nu s-a schimbat nimic.

În ce privește tipul de vaccin de ieri în discuție, Agenția spune clar că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri și vaccinul. De aceea, campania trebuie să continue", a spus el.

ADVERTISING

Premierul a oferit exemplul din Marea Britanie unde se vaccinează populația cu acest tip de ser.

"La nivel euroean sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin. Avem Marea Britanie care își vaccineaza toată populația. Ar fi greu de crezut că un guvern ar fi așa de iresponsabil. Trebuie să avem încredere în experții care au autorizat vaccinul că își vor face treaba în continuare", a continuat premierul.

Cițu: M-aș fi vaccinat cu oricare

Premierul a mai spus că el ar fi ales oricare dintre serurile disponibile în România.

"În același timp, să fie foarte clar. Dacă s-ar fi putut, m-aș fi vaccinat cu oricare. Dacă trebuie să ne vaccinăm din nou, mă voi vaccina cu ce va fi atunci. Am încredere în experții Agenției Euopene a Medicamentului", a adăugat el.

ADVERTISING

Iată detalii despre acest subiect:

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat, joi seara, că peste 77.000 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca oprit de la utilizare în Italia au fost folosite deja în România, fiind rămase peste 4.200 de doze.

„Ca măsură de extremă precauţie s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului”, arată CNCAV.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇