Deputatul USR Emanuel Ungureanu a fost vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul care a fost oprit de la utilizare: Sunt foarte bine. Înţeleg precauţiile, dar să nu exagerăm!

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a fost vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul care a fost oprit de la utilizare: Sunt foarte bine. Înţeleg precauţiile, dar să nu exagerăm!

Deputatul USR de Buzău Emanuel Ungureanu anunţă că a fost vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul care a fost oprit de la utilizare iniţial în Italia si apoi în România.

Într-o postare pe contul său de Facebook, parlamentarul de la USR anunţă că este ”bine” după ce a primit o doză de vaccin AstraZeneca din lotul ABV2856 şi a îndemnat populaţia să nu intre în panică.

"Să nu ne panicăm! După isteria declanşată de anunţul care face referire la un aşa-zis lot periculos de vaccinuri AstraZeneca compromise, cu numărul ABV2856, ţin să vă anunţ că m-am vaccinat şi eu cu o doză din acelaşi lot şi sunt foarte bine", a afirmat el, prezentând şi adeverinţa de vaccinare care îi confirmă afirmaţiile.  

ADVERTISING

Totodată, Ungureanu a scris că este nerăbdător să primească a doua doză de vaccin atunci când va veni momentul.

"Aştept cu nerăbdare să mă vaccinez şi cu a doua doză. Înţeleg precauţiile de la nivel european, dar să nu exagerăm. Sănătate!" a mai scris parlamentarul.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a comentat apariţia de cheaguri de sânge după AstraZeneca: Sunt 30 de cazuri din 5 milioane de persoane vaccinate. Nu trebuie să intrăm în panică

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, joi seară, că peste 77.000 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca oprit de la utilizare în Italia au fost folosite deja în România, fiind rămase peste 4.200 de doze.

ADVERTISING

"Ca măsură de extremă precauţie s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului", arată CNCAV.

Lotul suspendat în Italia, ABV2856, a fost folosit și în România. Vaccinarea cu AstraZeneca nu se suspendă

Premierul Florin Cîţu a afirmat că decizia a fost luată din precauţie.

Cîţu: Punem în carantină 3.000 de doze de la AstraZeneca, vrem să fim precauți. Campania de vaccinare va continua

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇