Fără autobuze școlare în București. Firea acuză, Nicușor Dan spune că era populism: Erau disponibile doar pentru 6 școli din 600

Fără autobuze școlare în București. Firea acuză, Nicușor Dan spune că era populism: Erau disponibile doar pentru 6 școli din 600

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susține că autobuzele școlare a căror circulație a fost oprită în 2020 au reprezentat o măsură populistă a fostului primar Gabriela Firea. Generau costuri mari și erau disponibile doar pentru 6 din cele 600 de școli din București, spune acesta.

„Autobuzele școlare, a căror circulație a fost oprită în cursul anului 2020, au reprezentat o măsură populistă a ex-primarului Firea. Autobuzele școlare erau destinate doar pentru 6 școli din cele 600 ale Bucureștiului și nicidecum pentru toate unitățile de învățământ din Capitală.

ADVERTISING

Era vorba de un program-pilot, prin care au fost create 16 linii de transport pentru 6 școli. Astfel de linii, care au un număr mic de utilizatori înscriși, generează costuri foarte mari raportat la numărul de utilizatori”, a scris pe Facebook Nicușor Dan.

Acesta a precizat că, din analiza primită la primărie, costul lunar al funcționării acestor autobuze școlare a fost de 564.500 lei, plus TVA.

Nicușor Dan susține că, în prezent, toți elevii circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, pe toate traseele din București.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Firea: Ca un laș, nu-și asumă decizia cruntă

Precizările primarului au venit după acuze ale fostului edil, actual senator PSD, Gabriela Firea.

ADVERTISING

„Luni începe școala fizic, în sfârșit! A confirmat și K. Iohannis. Ce s-a gândit noul primar al Capitalei? Să 'dea o mânā de ajutor' familiilor din București și Ilfov. Așa că a ordonat oprirea transportului școlar, asigurat de STB la propunerea mea ca primar, și prin votul consilierilor generali social-democrați.

Da, da, este incredibil! Dar cât se poate de real! În plus, ca un laș, nu-și asumă decizia cruntă luată de el personal - sunt martori din primărie și STB -, așa că a dispus ca anunțul să fie făcut, chipurile, ca o decizie a Asociației de dezvoltare pentru transport”, a scris marți seara pe Facebook Gabriela Firea.

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇