FBI a primit mai mult de 70.000 de ponturi şi dovezi video, după asaltul de la Capitoliu

FBI a primit mai mult de 70.000 de ponturi şi dovezi video, după asaltul de la Capitoliu

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a anunţat, luni, că a primit mai mult de 70.000 de ponturi şi alte informaţii în încercarea sa de a-i aresta pe cei care au luat parte la revolta de la Capitoliu, din 6 ianuarie.

Protestul convocat de preşedintele în exerciţiu, Donald Trump, a culminat cu sute de oameni pătrunzând în Capitoliu, unde avea loc sesiunea de certificare a voturilor electorilor în alegerile prezidenţiale, câştigate de democratul Joe Biden.

ADVERTISING

Cinci persoane au murit în urma violenţelor, iar Trump ar putea fi pus sub acuzare şi înlăturat din funcţie.

Fotografii și înregistrări video

Autorităţile au început la scurt timp după incidente să îi caute pe cei care au pătruns în Capitoliu şi au vandalizat birourile. FBI a transmis că cele 70.000 de ponturi reprezintă, între altele, fotografii şi înregistrări video.

Pe lângă violenţele de la Capitoliu, două bombe artizanale au fost găsite la sediile Comitetului Naţional Republican şi Comitetului Naţional Democrat. Acestea nu au explodat. FBI a publicat, luni, mai multe imagini pentru a-i găsi pe responsabili.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai mult de 90 de oameni au fost arestaţi în legătură cu evenimentele de miercurea trecută, potrivit NBC.

Conform unui sondaj, aproximativ trei sferturi dintre americani cu drept de vot au spus că democraţia SUA este ameninţată şi că Trump ar trebui să demisioneze sau să fie înlăturat din funcţie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇