Pence a anunţat numele astronauţilor aleşi să meargă pe Lună

Pence a anunţat numele astronauţilor aleşi să meargă pe Lună

Vicepreşedintele SUA Mike Pence a anunţat numele celor 18 astronauţi aleşi pentru o posibilă participare la misiunile planificate ale NASA de întoarcere pe suprafaţa Lunii.

Anunțul a fost făcut în timpul întâlnirii finale privind politica spaţială americană, înainte ca el şi preşedintele Donald Trump să-şi părăsească funcţiile luna viitoare, informează Reuters.

La o reuniune a Consiliului Naţional Spaţial la Centrul Spaţial Kennedy al NASA din Florida, Pence a făcut publice numele celor nouă femei şi nouă bărbaţi care ar putea ajunge pe Lună sub auspiciile programului NASA Artemis, destinat să readucă oamenii pe suprafaţa selenară pentru prima dată după anii 1970.

ADVERTISING

Este vorba despre:

  1. Joseph Acaba
  2. Kayla Barron
  3. Raja Chari
  4. Matthew Dominick
  5. Victor Glover
  6. Warren Hoburg
  7. Jonny Kim
  8. Christina Koch
  9. Kjell Lindgren
  10. Nicole A Mann
  11. Anne McClain
  12. Jessica Meir
  13. Jasmin Moghbeli
  14. Kate Rubins
  15. Frank Rubio
  16. Scott Tingle
  17. Jessica Watkins
  18. Stephanie Wilson
Pence introduces NASA's Artemis moon program astronauts

China și-a pus steagul pe Lună

Data țintă - 2024

Toţi astronauţii care au ajuns până acum pe Lună au fost bărbaţi. Data ţintă a misiunii este 2024, însă se aşteaptă ca acest termen să fie depăşit.

Astronauţii aleşi "ne vor duce înapoi pe Lună şi dincolo" de ea, a precizat Pence, cu referire la faptul că programul Artemis este considerat o piatră de temelie spre obiectivul mai ambiţios de a trimite astronauţi pe Marte.

ADVERTISING

Obiectivul din 2024, considerat de unele voci din cadrul agenţiei spaţiale americane şi din industria spaţială americană drept nerealist, este aşteptat să fie amânat după ce preşedintele ales Joe Biden îşi va prelua funcţia pe 20 ianuarie.

Înainte de şedinţa Consiliului Spaţial, Pence a vizitat Patrick Air Force Base pe care a redenumit-o oficial Patrick Space Force Base, după divizia "spaţială" a armatei SUA ("Space Force"), creată sub preşedinţia Trump.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇