Papa Francisc, criticat pentru că poartă masca prea rar

Papa Francisc, criticat pentru că poartă masca prea rar

Papa Francisc se confruntă cu un val de critici pentru că poartă prea rar mască atunci când se întâlnește cu oameni chiar și în interior.

Conform The Guardian, în timpul unei întâniri dintre papa și premierul Spaniei niciunul nu a purtat mască în timpul părții publice a evenimentului. Când a ajuns la Vatican, Pedro Sanchez avea mască, la fel și papa, dar la începutul întâlnirii atât ei, cât și asistenții lor le-au dat jos.

ADVERTISING

Papa, surprins de mai multe ori fără mască

Săptămâna trecuta, papa Francisc a purtat mască în timpul unei slujbe, dar aceasta a fost a doua oară când a fost văzut purtând-o. A doua zi, la audienţa generală săptămânală din auditoriul Vaticanului, papa Francisc nu mai avea mască.

Acest lucru s-a întâmplat, deşi la finalul audienţei, Suveranul Pontif a întâmpinat mai mulţi episcopi, dând mâna cu ei și purtând discuții foarte aproape de ei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La începutul lunii octombrie, Rober Mickens, care transmite de la Vatican de 30 de ani, a postat pe Twitter o fotografie în care papa era la o adunare cu mai multi oameni care își dădeau măștile jos pentru a vorbi cu el.

Și toate acestea se întâmplă deși regulile de la Vatican spun că masca trebuie purtată în interior şi în exterior, acolo unde distanţarea socială este dificilă.

Cei din jurul papei sunt îngrijorați pentru că au fost descoperite mai multe cazuri de COVID la Vatican, iar Suveranul Pontif  are doar un plămân, celălalt fiind scos din cauza unei infecţii atunci când acesta era adolescent.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇