Sfidarea continuă: În plin scandal pentru candidatura lui la Senat, Iohannis zboară în SUA cu avionul privat de lux

Sfidarea continuă: În plin scandal pentru candidatura lui la Senat, Iohannis zboară în SUA cu avionul privat de lux

În plin scandal legat de legea PNL făcută cu dedicaţie pentru Klaus Iohannis, preşedintele pleacă la adunarea ONU de la New York cu acelaşi avion privat de lux, cu care a mai zburat de două ori anul acesta în Statele Unite.

Informaţia vine de la Boarding Pass: „PE SCURT: președintele României va efectua o vizită oficială în Statele Unite începând cu data de 24 septembrie 2024.

Acesta și-a început călătoria luni, de la Constanța, și va zbura fără escală spre New York (SUA) circa nouă ore, cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg.

ADVERTISING

Avionul va fi același cu care președintele țării a mai zburat în mai și iulie 2024 la Washington DC (SUA) și în august 2024 la Chișinău (Republica Moldova).

De asemenea, în anul 2023 același avion a fost închiriat pentru deplasările oficiale ale președintelui din Emiratele Arabe Unite (martie 2023), pentru "turneul african" din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal (noiembrie 2023), dar și în aprilie 2024 în Coreea de Sud".

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis refuză în continuare să informeze publicul despre costurile deplasărilor externe, subiect aflat de-a lungul timpului în centrul dezbaterilor.

ADVERTISING

Acum Iohannis mai are doar două luni din mandat şi se află în centrul unui scandal, după ce PNL a depus un proiect de lege, care conține un singur amendament prin care i se dă posibilitatea lui Klaus Iohannis să candideze ca independent pe lista PNL la parlamentare, deşi este încă în funcţie şi nu are de gând să demisioneze.

Există o presiune legată de timp. Termenul limită de depunere a listelor cu candidaţii pentru parlamentare este 17 octombrie, aşa că legea trebuie aprobată rapid şi este lege organică. Deci e nevoie de majoritatea absolută a voturilor pentru a trece de Parlament (50%+1 din numărul total de parlamentari). Fără voturile PSD asta nu se poate. Azi PSD a decis că nu va vota acest proiect.

ADVERTISING

Anterior, tot azi, liberalii au sesizat Biroul Electoral Central pentru a se pronunţa în legătură cu acest amendament, ca urmare a opiniei formulate de Consiliul Legislativ, și au precizat că nu vor pune pe ordinea de zi a BP al Senatului dezbaterea lui până când nu primesc un răspuns din partea BEC.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇