Iohannis anunță că nu are de gând să demisioneze

Iohannis anunță că nu are de gând să demisioneze

Administraţia Prezidenţială a venit, marţi, cu precizări, în contextul informaţiilor vehiculate în spaţiul public privind o posibilă candidatură a preşedintelui Klaus Iohannis pe lista PNL la Senat.

”Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, preşedintele României, Klaus Iohannis, precizează că îşi va încheia mandatul la termen şi nu intenţionează să demisioneze din funcţia de preşedinte”, a transmis Administraţia Prezidenţială pentru News.ro.

În spaţiul public s-a vehiculat o posibilă candidatură a preşedintelui Iohannis la alegerile parlamentare, deschizând lista PNL la Senat şi despre o demisie a acestuia din funcţia de preşedinte, pentru a se putea înscrie în partid, în condiţiile în care Constituţia interzice şefului statului să facă politică.

ADVERTISING

Informaţia venea în contextul în care Iohannis a ratat toate dregătoriile externe vizate. De la candidatura la vârful NATO, la încercări pe la Bruxelles, toate s-au izbit nu doar de eșec, ci și de ironia marii prese externe care se întreba de ce își imaginează dl Iohannis că are anvergura necesară pentru o înaltă poziție externă, comentează Ioana Ene Dogioiu în analiza: Iohannis înțelege că s-a terminat?

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇