Mărturia fiicei unui pacient mort de la Spitalul Pantelimon: Era legat, îi curgea sângele din mâini, țipa să-l luăm acasă. Precizările procurorului de caz

Mărturia fiicei unui pacient mort de la Spitalul Pantelimon: Era legat, îi curgea sângele din mâini, țipa să-l luăm acasă. Precizările procurorului de caz

Fiica unuia dintre pacienții care au murit în Secţia ATI a Spitalului Sf. Pantelimon din Bucureşti a povestit chinurile la care tatăl său a fost supus.

E a declarat pentru Antena3 că, în momentul în care l-a dus pe tatăl său la spital, starea sa de sănătate era bună, având doar tensiune.

ADVERTISING

Femeia a mai spus că doctorul care îl trata pe tatăl său nu a lăsat-o să îl viziteze.

„Tatăl meu, pe data de 4 aprilie, mi-a decedat. L-am dus în stare bună, doar cu tensiune. El suferea de o boală, avea o tumoră, dar el a supraviețuit. Era ok, își făcea tratamentul acasă, deci nu avea niciun fel de problemă. Eu l-am dus doar cu tensiune.

Nu ne-a lăsat absolut deloc să intrăm la el. Am intrat mai mult forțat. Era ora de vizită și nu ne lăsa doamna doctor. Ne-a jignit, i-au luat mamei mele telefonul din mână. Noi am intrat mai mult forțat ca să putem să îl vedem pe tatăl nostru”, a mai spus fiica bărbatului mort în condiții suspecte.

ADVERTISING

Femeia a mărturisit și chinurile la care tatăl său a fost supus în timpul internării.

„Tata era legat de mâini și de picioare. Îi curgea sângele din mâini. Tatăl meu țipa de pe patul de spital: „Luați-mă acasă că m-au omorât astea. Luați-mă de aici că mă omoară”. Când ne-am dus și am intrat înăuntru, el avea gura spartă. Vreau să iasă adevărul”, a declarat femeia.

Precizări ale procurorului de caz

Între timp, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti care instrumentează dosarul în care doi medici ATI sunt acuzaţi de omor calificat au făcut precizări referitoare la reducerea dozei de noradrenalină care ar fi dus la moartea unui pacient.

ADVERTISING

Conform anchetatorilor, pacientul a cărui moarte este anchetată a fost ţinut în spital peste o săptămână, starea i s-a agravat şi a fost transferat la ATI.

După o primă reducere a dozei de noradrenalină şi după ce o asistentă a crescut din nou doza, starea pacientului s-a îmbunătăţit. Moartea a survenit celei de a doua reduceri a dozei.

„Pacientul în vârstă de 54 de ani a fost internat în spital în data de 17.03, iar pe fondul agravării stării de sănătate, a fost transferat la ATI în data de 25.03. În data de 26.03 are loc prima reducere bruscă a dozei de noradrenalină. În zilele următoare, starea pacientului s-a îmbunătăţit, el fiind chiar vizitat de familie. În data de 04.04 are loc a doua reducere a dozei de noradrenalină şi survine decesul” a transmis, joi, procurorul Alexandru Anghel, citat de News.ro.

Evident nu este vorba despre tatăl femeii de mai sus.

Cei doi medici vor fi duşi, în cursul zilei de joi, la Tribunalul Bucureşti, unde se va judeca propunerea procurorilor privind emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele lor.

Femeile au fost reţinute miercuri, fiind acuzate de moartea unui pacient de 54 de ani căruia i-au scăzut nejustificat doza de noradrenalină.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇