Planul secret de operațiuni prin care Germania se pregătește de război

Planul secret de operațiuni prin care Germania se pregătește de război

Ministerul german al Apărării a confirmat că lucrează la un plan de urgență pentru a muta sute de mii de militari NATO pe teritoriul țării, în eventualitatea unui război cu Rusia.

Armata germană (Bundeswehr) a pus la punct o strategie în caz de urgență, numită „Planul de operațiuni al Germaniei” (OPLAN DEU), pentru situația în care ar izbucni un conflict cu Rusia, relatează Newsweek.

Un purtător de cuvânt al Bundeswehr a confirmat pentru publicația americană că se lucrează la planul aflat în responsabilitatea Comandamentului de Apărare Internă al armatei și că acesta este actualizat constant.

Confirmarea armatei germane survine după ce Der Spiegel a scris săptămâna trecută că Berlinul pregătește mutarea a 800.000 de militari NATO și 200.000 de vehicule pe teritoriul Germaniei, în cazul în care confruntarea indirectă cu Rusia se transformă într-un război pe scară largă.

ADVERTISING

"Capacitatea de a reloca rapid contingente mari de trupe NATO pe flancul estic al alianței în cazul unei deteriorări a situației de securitate este pilonul central al descurajării convenționale", a spus un purtător de cuvânt al comandamentului.

"Sarcina esențială a Germaniei este de a garanta desfășurarea și aprovizionarea planificată a forțelor aliate și germane, în special prin sprijinul națiunii gazdă, ca responsabilitate a întregului guvern, cu Germania ca nod central. În planurile NATO, câteva sute de mii de soldați trebuie să primească îngrijire logistică și medicală consecventă", a menționat acesta.

Potrivit Der Spiegel, strategii germani și ai NATO analizează posibilul mod de răsfirare a "forței mamut" a NATO pe principalele căi rutiere ale țării, acordându-se o atenție deosebită autostrăzii 2, lungă de 480 de kilometri, pornind din orașul de vest Oberhausen până la periferia Berlinului și de aici în estul țării, aproape de granița Poloniei.

ADVERTISING

Conducerea armatei se așteaptă ca această magistrală, precum și numeroasele sale poduri cheie, să fie o țintă primordială pentru atacurile Rusiei în caz de război, a scris publicația germană.

"Planul nu ia în calcul doar o autostradă ca axă de deplasare prin Germania, ci mai multe autostrăzi și drumuri federale. Un exemplu al acestei axe Vest-Est este autostrada centrală A2. În acest scop, OPLAN DEU specifică cerințele pentru Bundeswehr și pe cele care trebuie îndeplinite de alte entități de stat și civile în apărare ca sarcină a întregului guvern și a întregii societăți.

ADVERTISING

Din motive de securitate militară, nu putem intra în orice detalii aici și, prin urmare, nu pot confirma cifrele enumerate în articol", a explicat purtătorul de cuvânt al Comandamentului de la Berlin.

NATO im Bündnisfall (3/3) | Feind am anderen Ufer? Gewässerüberquerung schnell und laut | Bundeswehr

Wettiner Schwert - Gewässerüberquerung. Wenn Brücken unpassierbar sind, schlägt die Stunde der Pioniere. Das Deutsch/Britische Pionierbrückenbataillon 130 aus Minden sorgt dafür, dass Ketten- und Radfahrzeuge Gewässer überqueren können. Hier geht es zu unserem gesamten Beitrag auf YouTube: https://youtu.be/E39auD8wK4U(Video: Bundeswehr)

Publicată de Bundeswehr pe Luni, 29 aprilie 2024

"Este realist faptul că actorii adverși ar putea lua măsuri pentru a împiedica sau încetini mișcările trupelor NATO. Riscurile exacte la care ar putea fi expusă infrastructura corespunzătoare și unde și ce anume ar trebui făcut în acest caz fac parte din analizele noastre de amenințări în curs și din procesul de schimb în curs cu partea civilă", a adăugat oficialul.

Un document informativ OPLAN DEU furnizat Newsweek de către Ministerul german al Apărării arată că invazia Rusiei din februarie 2022 a Ucrainei "a zdruncinat din plin arhitectura europeană de securitate și a forțat Germania să-și reproiecteze capacitatea de apărare și capacitatea de a-și onora obligațiile Alianței".

Von Bayern an den Polarkreis: Seetransport der Gebirgsjäger I Bundeswehr

1.400 Tonnen Ladung legen in drei Tagen knapp 2.000 Kilometer Seeweg zurück. Rund 100 Fahrzeuge und 60 Container der Gebirgsjägerbrigade 23 werden im Seehafen Emden für den Transport an den Polarkreis zur Übung Nordic Response in Norwegen verladen. Dieser Teil der deutschen Großübung Quadriga trägt den Namen Grand North. Hierbei trainieren die Truppen in unwegsamem Gelände im hohen Norden bei arktischer Kälte am Polarkreis. Wenn Ihr mehr zu der Verladung wissen woll, dann klickt hier:https://www.bundeswehr.de/de/aktuelles/schwerpunkte/quadriga-2024-nato-landstreitkraefte-ueben-buendnisfall/strategischer-seetransport-zum-polarkreis(Video: #Bundeswehr)

Publicată de Bundeswehr pe Joi, 22 februarie 2024

În iunie, The Telegraph a scris că NATO își extinde planurile pentru mai multe "coridoare" terestre prin care să se deplaseze trupele și echipamentele — inclusiv cele americane — necesare unui viitor război ipotetic cu Rusia. Printre rutele planificate se numără cele care duc din Italia către Slovenia, Croația și Ungaria, precum și rute prin Turcia, Grecia, Bulgaria, România și Scandinavia.

Oficialii germani au avertizat că amenințarea unei ciocniri directe a NATO cu Rusia este un risc serios și realist, întrucât alianța își întărește sprijinul pentru Kiev, iar Moscova nu dă niciun semn că își va ușura agresiunea împotriva Ucrainei.

De cealaltă parte, Kremlinul a amenințat în mod repetat cu acțiuni militare – și chiar cu lovituri nucleare – împotriva statelor NATO pentru sprijinul lor pentru Ucraina. Oficialii de la Moscova au declarat că invazia pe scară largă în Ucraina este o lovitură preventivă împotriva NATO și au susținut în mod deschis că Rusia se află acum în război cu "Occidentul colectiv condus de SUA".

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇