Medvedev reia amenințările: Rusia are dreptul la război cu fiecare stat NATO. O să vă îngropăm!

Medvedev reia amenințările: Rusia are dreptul la război cu fiecare stat NATO. O să vă îngropăm!

Fostul președinte și premier al Rusiei Dmitri Medvedev își reia amenințările la adresa Occidentului. De această dată, cu citate din Biblie, Lenin și Hrușciov.

Medvedev a postat pe rețeaua de socializare X (fosta Twitter) o nouă serie de afirmații belicoase, în stilul agresiv pe care l-a adoptat după începerea invaziei din Ucraina. El a lansat un nou atac la adresa Kievului și a NATO.

"Criminalii ucraineni au anunțat că orice lovitură a lor împtriva oricărei ținte rusești, de exemplu în Crimeea, a fost aprobată de NATO. Dacă este adevărat - și nu există niciun motiv să ne îndoim de asta -, atunci asta e o dovadă directă și evidentă a complicității Vestului în războiul împotriva Rusiei. Este un casus belli rafinat, iar pentru Rusia este o oportunitate pentru a acționa în cadrul jus ad bellum împotriva fiecărei țări NATO", a scris acesta.

ADVERTISING

Casus belli, un principiu al teoriei războiului just, dezvoltată pentru prima oară în Grecia antică și adoptată și în zilele noastre de unii creștini, este un act sau o situație care justifică moral un conflict armat. Jus ad bellum se referă la condițiile în care un stat poate recurge la război.

Forțele ucrainene au atacat în mai multe rânduri Crimeea, ocupată de Rusia în 2014, iar statele occidentale i-au furnizat Kievului armament și echipamente după invazia din februarie 2022, însă nu este clar dacă au oferit un sprijin militar mai direct.

Medvedev a avertizat că "Apocalipsa se apropie", citând versetele biblice și vechii lideri sovietici. El a postat un fragment din Revelațiile 9:6, din Noul Testament: "Și în acele zile oamenii vor căuta moartea și nu o vor găsi; și vor dori să moară și moartea va fugi de ei", este fragmentul din Revelațiile 9:6 din Noul Testament pe care el l-a postat,

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a adăugat: "Suntem amintiți până când stăm în calea celorlalți" - cuvintele lui Vladimir Lenin, conducătorul revoluției bolșevice și primul lider al Uniunii Sovietice.

Medvedev a postat și un citat atribuit fostului președinte al URSS, Nikita Hrușciov: "Fie că vă place sau nu, istoria e de partea noastră. O să vă îngropăm."

Când Hrușciov a pronunțat aceste cuvinte, mesajul a fost primit foarte negativ de Occident. Traducătorii moderni au sugerat, totuși, că spusele liderului sovietic au fost greșit traduse, notează Euronews.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei obișnuiește să posteze pe rețelele de socializare afirmații dure la adresa Ucrainei și a aliaților acesteia. În mai, el a scris că țările baltice aparțin Rusiei și că Polonia a fost "temporar ocupată" din cauza prezenței NATO în țară, inclusiv a 10.000 de soldați americani, potrivit AP.

ADVERTISING

În aceeași lună Medvedev a vorbit despre riscul izbucnirii unui conflict direct cu NATO care ar putea degenera într-un război nuclear. "Pomparea de arme în Ucraina de către ţările NATO, antrenarea soldaţilor ucraineni să folosească echipamente occidentale, trimiterea de mercenari şi exerciţiile ţărilor Alianţei din apropierea graniţelor noastre sporesc probabilitatea unui conflict direct şi deschis între NATO şi Rusia", a scris Medvedev, pe Telegram.

"Un asemenea conflict prezintă riscul de a se transforma într-un război nuclear deplin. Acest lucru ar fi un scenariu dezastruos pentru toţi", a adăugat el.

Oficialul rus a acuzat Statele Unite că poartă un „război prin intermediari” împotriva Rusiei. "N-o să meargă. Tiparnița de bani prin care America își mărește constant datoria guvernamentală deja umflată se va strica repede", a spus fostul premier rus.

Medvedev a evocat Apocalipsa încă din iunie 2022, când a reînviat spaima unui război nuclear. "Putem presupune că sunt deja pe drum călăreții Apocalipsei. Și toată nădejdea ne-o punem doar în Dumnezeu Atotputernicul. Dar este încă loc de măsuri care să dezescaladeze situația", a scris el.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇