Vrei un paradis numai pentru tine? Amorgos, o insulă din Grecia, ideală pentru o vacanță toamna (Galerie foto)

Vrei un paradis numai pentru tine? Amorgos, o insulă din Grecia, ideală pentru o vacanță toamna (Galerie foto)

Ai nevoie de încă un concediu până la vacanța de iarnă, de Sărbători? Într-un loc în care să te încarci de natură, liniște și frumos, mai cald decât la noi și nu prea scump? Amorgos, Grecia, poate fi destinația ideală pentru această toamnă și nu numai.

Turiștii (deloc mulți pe acestă insulă în general și aproape inexistenți în afara sezonului) au plecat acasă, rămânând doar cei 2.000 de locuitori. Fiecare ocupat cu ale lui. Așa că nu te va deranja nimeni în drumețiile tale, nici la plajă sau cât vizitezi mănăstiri ori vreun castel.

Dar iată ce ar trebui să știi despre Amorgos. Insula din Marea Egee e situată nu departe de Naxos și Ios, pe latura de sud a Cicladelor. Este o insulă retrasă și care nu are mai mult de 50 km și doar 2.000 de rezidenți. Plajele, deloc puține, sunt minunate și ai și ce vizita.

Apoi, poți merge oricând în excursii pe insulele învecinate.

ADVERTISING

În Amorgos te poți caza în resorturile din regiunea Aegialis sau poți alege dintre locurile izolate de cazare din Agios Pavlos și Tholaria.

Atracțiile insulei

Probabil vei ajunge aici din Atena, prin porturile Aegiali sau Katapola, două destinații pitorești pe care oricum ți-ai dori să le vezi.

Apoi, ai de văzut Mănăstirea Hozoviotissa, care este construită într-un loc mirific, ce oferă o priveliște greu de egalat. Asta, pentru că este construită chiar deasupra mării, pe marginea unei stânci.

Capitala Chora, situată la o altitudine de 400 de metri, este un sat tradițional cu o atmosferă unică, o adevărată comoară culturală! Merită să o iei la pas, în plimbare, pe străzile înguste, să admiri casele văruite în alb și albastru, în contrast cu florile pe care le vei vedea pretutindeni.

Ai de văzut un castel venețian pe vârful unei stânci abrupte, biserici minunate, un labirint de alei pavate înguste și restaurante tradiționale în care e musai să poposești pentru patatato (celebra carne de capră asortată cu cartofi), kopanisti, amorgian kavourmas. Nu uita nici de roasted (psimeni) raki, o băutură deosebită preparată chiar la mănăstirea Hozoviotissa.

Și, bineînțeles, ai plajele.

Plaja Agia Anna

Dacă ai ajuns până la mănăstirea Hozoviotissa, atunci trebuie să cobori până la poalele plajei! E o plajă foarte mică, ce oferă o priveliște aproape ireală, care îți aparține pe deplin în această perioadă.

Plaja Levrossos

Din nou o plajă retrasă, Levrossos este locul unde să-ți iei cartea cu tine sau perechea și un coș de picnic. Vei găsi aici și o mică tavernă situată nu departe de plajă.

Plaja Mouros

Dacă vrei să nu fii tocmai singur pe plajă, recomandarea e Mouros, un loc mai populat, dar cu aceleași peisaje fantastice, ideal și dacă vrei să înoți sau să faci scufundări. Are foarte multe peșteri pe care le poți explora fără să ai nevoie de o barcă.

Iar dacă ți se face foame, vei găsi și aici o tavernă, de unde asfințitul e de poveste.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇