Undă verde la vacanță! Când e cel mai bun moment pentru a vizita Atena și alte destinații din Grecia (Galerie foto)

Undă verde la vacanță! Când e cel mai bun moment pentru a vizita Atena și alte destinații din Grecia (Galerie foto)

Pe lista ta de vacanță se află Grecia? Poate ar trebui deja să-ți gândești itinerariul și să-ți rezervi biletele, pentru că vremea începe să se îmbuneze și se apropie perioada în care unele destinații sunt poate cele mai frumoase din întregul an.

Dacă vrei să bifezi Atena, ar trebuie să știi că iunie și septembrie sunt cele mai aglomerate luni pentru a o vizita. Dacă ești prieten cu căldura, ideal ar fi să mergi în iulie și august, când temperaturile ajung constant la peste 30 de grade, când și viața e mai lentă, oamenii luându-și timp să stea la umbră în timpul zilei.

Temperaturile sunt constante și plăcute în mai și octombrie, cu considerabil mai puține furtuni decât în lunie de iarnă. Prin urmare, iată că nu e deloc devreme să începi să-ți planifici vacanța, dacă Atena e destinația care îți face cu ochiul.

Ar trebui să te aștepți la temperaturi de 25 de grade în acaestă perioadă, adică ideale pentru vacanță.

ADVERTISING

Destinații de primăvară în Grecia

Dar unde în Grecia mai poți merge primăvara? Iar răspunsul e că chiar ai ce face în Grecia în acest anotimp. Primăvara este sezonul recomandat în special pentru cei care vor să ajungă în Grecia ca să exploreze și să viziteze vestigiile istorice și religioase.

Astfel, din itinerariul tău nu trebuie să lipsească Acropolele din Atena, dar nici mănăstirile de la Meteora sau cripta și biserica sfântului Dumitru, din Salonic. Lista poate continua cu muntele Athos, dar și cu insulele Rhodos, Corfu, Paros și Naxos.

Cei care au vizitat Amorgos primăvara spun că e perioada ideală să faci aici lungi plimbări pe jos, mai cu seamă în nordul insulei. Dealurile, florile sălbatice și Marea Egee creează un peisaj de poveste, pe care vei vrea să îl revezi.

ADVERTISING

Dacă vara principala atracție o reprezintă plajele, primăvara ar trebui să-ți faci drum prin sate ca Tholaria, Langada și Potamos, să admiri albul caselor, în timp ce te plimbi pe străduțele înguste, și să stai de vorbă cu grecii prietenoși și relaxați. Te poți relaxa mai mult decât crezi și tu, în timp ce aduni oregano și cimbru, care cresc la tot pasul.

Ar trebui, de asemenea, să-ți faci timp să vizitezi Mănăstirea Bizantină Hozoviotissa, care, conform Greece is, e superbă primăvara, chiar dacă va fi nevoie să urci nu mai puțin de 300 de trepte ca să ajungi la ea.

Dacă vacanța te poartă în Chios, nu rata Kampos primăvara! E un tărâm al grădinilor și al livezilor de citrice, în special mandarine. Imaginează-ți doar mirosul florilor care îți umple nările! Miros pe care îl vei savura și la masă, pentru că localncii fac niște plăcinte de spui că farfuria nu a fost niciodată plină.

ADVERTISING

Paște în Corfu? De ce nu?

Iar dacă se întâmplă să te prindă Paștele în Grecia, Corfu ar trebui să-ți fie gazdă. Lăsând la o parte faptul că străzile au farmecul lor când nu sunt înțesate de turiști, vei avea parte de un adevărat spectacol. În prima zi de Paște, grecii fac aici o gălăgie infernală, vestind învierea lui Iisus. Vei vedea cum oamenii aruncă de la balcoane vase de lut de toate formele și mărimile, în timp ce orchestrele cântă cu patos în stradă.

Dacă preferi liniștea, în Corfu o poți căuta în Korission, unde ochii îți vor fi bucurați de flamingo, egrete, șoimi și nu numai, un spectacol rar și de neuitat.

La finele lunii mai, în Rhodos are loc un festival medieval, iar tot în cursul aceste luni, în Langada, aproape de Salonic, are loc Anastenaria. Este vorba de festivalul celor care calcă pe cărbuni încinși, care datează din vremea în care biserica Sfinții Constantin și Elena a luat foc.

Se spune că cei aflați în preajmă au auzit strigăte din interior și aveau să constate că veneau de la icoanele amenințate de flăcări. Legenda mai spune că cei care au avut curajul să intre în biserică pentru a salva icoanele au pășit peste jarul încins, însă nu au suferit niciun fel de arsuri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇