Iarna în Grecia? O altfel de vacanță! Unde poți merge și ce poți face (Galerie foto)

Iarna în Grecia? O altfel de vacanță! Unde poți merge și ce poți face (Galerie foto)

Grecia este asociată de mai toată lumea cu vacanța de vară, dar ai fi surprins ce concediu superb poți avea aici în extrasezon.

Și asta pentru că majoritatea turiștilor s-au întors la casele lor, iar ce rămâne în urmă e autenticul grecesc. Vei gusta din plin mâncarea preferată de localnici și te vei putea distra cu ei, cot la cot. Pentru că grecilor le plac mesele lungi, condimentate din belșug cu ouzo.

Vremea e numai bună, iar plimbările pe plajă nu sunt deloc excluse, conform The Tour Guy. Cât despre prețuri, e clar că sunt mai prietenoase în această perioadă.

Ai decis să acorzi o șansă Greciei iarna? Iată câteva destinații de unde ți-ai putea începe vacanța. Pentru că de Grecia nu te vei sătura nici măcar în acest anotimp.

ADVERTISING

Zagori

O regiune muntoasă pe care pur și simplu trebuie să o vizitezi în timpul iernii este Zagori. Ai multe sate de descoperit și admirat pe o suprafață de 1.000 de kilometri pătrați, fiecare cu tradițiile și bucatele sale.

Poți face drumeții și admira în liniște natura. De fapt, liniștea este cea care te va întovărăși în această aventură.

Vremea este rece, pentru că vorbim totuși de o zonă muntoasă, însă zăpada o poți găsi sau poate nu, în funcție de noroc. Cert este că îți poți face liniștit drumețiile și te poți bucura de aerul rece și sănătos cum numai la munte se găsește!

Loutraki

Loutraki atrage în primul rând, mai ales iarna, cu izvoarele sale termale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dacă nu ești genul care facă plimbări nesfârșite în natură – deși ai unde în această zonă – ci mai degrabă cel care s-ar relaxa cu un pahar de ouzo în mână și ar admira de la cald natura, în toată splendoarea ei, atunci probabil că aceasta este destinația ideală pentru tine, în anotimpul rece.

Și aici te poți aștepta la vreme rece, dar apele calde își vor face treaba.

Creta

Ce se întâmplă cu frumoasa insulă Creta în timpul iernii? Se transformă într-o destinație de vacanță și mai pitorească! Localnicii se relaxează și au și mai mult chef de vorbă, temperaturile devin mai blânde, iar tarifele sunt mult mai prietenoase.

ADVERTISING

Vremea e plăcută pe timpul iernii, chiar dacă în ianuarie și februarie pot fi și ploi puternice. În general, temperaturile sunt cuprinse între 16 și 25 de grade, așa că poți face multe activități în aer liber.

E undă verde la sporturile de iarnă, așa că poți încerca ski mountaineering, o combinație frumoasă între ski și urcușul pe munte, dar și drumeții pe zăpadă, snowboarding. Tot aici se desfășoară și unul dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun, așa că poți lua în calcul și posibilitatea de a rămâne în zonă și pentru Sărbătorile de iarnă.

Arachova

Dacă iarna înseamnă pentru tine zăpadă, atunci o destinație mai potrivită pentru vacanța ta de iarnă nu există. Arachova este un oraș montan în care poți ajunge cu ușurință din Atena. Aici vei putea să îți exersezi talentele în materie de ski, descoperind unul dintre cele mai mari resorturi ale Greciei.

Datorită așezării sale, orașul e ”aerisit”, cu adieri plăcute, chiar și în timpul verii. Într-adevăr, iarna gluma se îngroașă: zăpada poate atinge și 4 metri! Prin urmare, și temperaturile pot fi scăzute.

Vacanța va include tot felul de sporturi de iarnă, dar și SPA-uri, pentru cei care vor să se relaxeze. Cei mai puțini aventuroși pot străbate orașul la pas, bucurându-se de priveliști unice, grație căsuțelor mici și străzilor pitorești. Poți admira priveliștea și cu o băutură fierbinte în față, ascultând poveștile localnicilor.

Atena

Capitala Greciei este și va rămâne una dintre destinațiile de top ale țării, chiar și în anotimpul rece. Chiar dacă ai vizitat-o în timpul verii, merită să îți petreci aici și câteva zile de iarnă. Vei descoperi un alt oraș, liniștit, unde îți poți petrece relaxat zilele.

În majoritatea timpului, vremea este foarte prietenoasă și sigur vei prinde câteva zile cu soare. În medie, temperatura este în jur de 15 grade.

Ce poți face iarna în Atena? Exact ce poți face vara, fără a te călca însă pe picioare cu turiștii. Viața de noapte rămâne la fel de vibrantă, așa că nopțile sunt asigurate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇