Doar city break în Atena? Găsești tot ce ai nevoie pentru o vacanță minunată! (Galerie foto)

Doar city break în Atena? Găsești tot ce ai nevoie pentru o vacanță minunată! (Galerie foto)

Pandemia ne-a încercat din greu și mai toți suntem avizi de plecări. Iar poate una dintre cele mai potrivite destinații este Atena, un oraș cu peste 2.880 de ore de soare pe an. Un oraș numai bun de vizitat pe întreg parcursul anului, unde chiar și iarna se înregistrează temperaturi pozitive, în jur de 10 grade Celsius. 

Clima în Grecia oricum este blândă, iar sezonul turistic poate dura din mai până în octombrie.

AlphaCard de cumpărături este partenerul vacanțelor în Grecia și în această vară. Până pe 30 septembrie te bucuri de cashback la plata taxelor de autostradă în Grecia, ai 3 sau 6 rate automate fără dobândă și 0 taxă de emitere.

ADVERTISING

Mulți dintre noi avem în minte doar insulele atunci când ne gândim la Grecia, dar adevărul e că Atena are foarte multe de oferit. Capitala Greciei are o istorie bogată și obiective turistice unul și unul. Cine nu a auzit de Acropole, portul Pireu sau de Parthenon?

Însă Atena înseamnă mult mai mult: grădini publice, cluburi și restaurante sau piețe unde totul se negociază. 

Cu monumentele, muzeele, piețele colorate și bazarurile sale cu aer învechit, Atena are tot ce-i trebuie ca să umple o întreagă vacanță de vară, nu doar un city break sau mai multe.

ADVERTISING

După ce ai bifat ruinele și locurile încărcate de istorie, deloc puține la număr, descoperă spiritul autentic al orașului în micile magazine înțesate de comori, și ele cu parfum vintage.

Mai cu seamă duminicile sunt zile bune de explorat la pas, pentru că străzile, mai ales cele centrale, sunt luate cu asalt de vânzători.

Un obiectiv mai puțin cunoscut din Atena, dar cu un farmec aparte, este boemul cartier Plaka, situat în imediata apropiere a sitului Acropole și până la bazarul Monastiraki, care amintește inclusiv de insule. Plaka este înțesat de cafenele, restaurante și localuri, iar dacă ajungi în Atena, este aproape imperativ să petreci o după-amiază doar plimbându-te prin acest cartier. 

ADVERTISING

Într-un oraș atât de însorit ca Atena, drumurile trebuie făcute pe jos. Neapărat trebuie să ajungi la Grădina Națională sau la Observatorul Național și să pășești pe străzile Dionysios Areopagitis and Apostolos Pavlos, ambele rezervate pietonilor.

Atena nu înseamnă doar monumente și secrete ascunse. E un oraș viu, vibrant, în continuă schimbare, unde inclusiv pereții merită admirați. Desenele de pe aceștia se schimbă aproape peste noapte și sunt o destinație în sine.

Dacă ești amator de alte expoziții, mergi în cartierele Kolonaki, Keramikos și Metaxourgio, unde se găsesc cele mai multe dintre galeriile de artă.

Vacanță minunată!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇