Samothraki, unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Greciei (Galerie foto)

Samothraki, unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Greciei (Galerie foto)

În Grecia vei găsi orice visezi. De la plaje ascunse până la taverne intime, unde să ciocnești un pahar în doi. Găsești și viață de noapte, apusuri cum nu ai visat și mâncare să te lingi pe degete.

Dacă cei mai mulți români aleg zone precum Lefkada, Zakyntos, Creta sau Skyatos, sunt o sumedenie de alte insule superbe, care merită vizitate.

Samothraki este o insulă grecească din nordul Mării Egee puțin cunoscută, cu multe cascade uluitoare, înconjurată de ape cristaline, scrie Lonely Planet. Este o destinație obligatorie pentru iubitorii de natură care doresc să se cufunde în paradis.

ADVERTISING

Stânci, păduri și apă și bineînțeles nisip, asta oferă Samothraki. Insula este unică pentru peisajul său care combină terenul muntos, izvoarele proaspete și cele mai albastre mări.

Insula este plină de plaje, situri arheologice, râuri și pâraie, așa că e o destinație completă.

Cei mai mulți vin în în Samothraki pentru a face drumeții și pentru a campa. Vegetația bogată și cascadele insulei sunt la superlativ, cele mai faimoase cascade fiind Kleidosi (create de pârâul Fonias) și Kremasto cu peștera sa.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vizitatorii din Samothraki înoată în general în zecile de iazuri și râuri cu apă dulce. Cu toate acestea, pentru cei care preferă marea, există mai multe plaje de-a lungul insulei.

Unele dintre cele mai frumoase și mai cunoscute plaje sunt Pachia Ammos, Kipos Beach (care este unică pentru frumoasele sale pietricele gri-albăstrui) și Limnidi.

Plaja Vatos e de văzut, chiar dacă pentru ea va trebui să ocolești muntele, cu barca.

Observatorii de păsări sunt invitați în laguna Aghios Andreas.

Satul Therma este un centru al insulei. Zona găzduiește multe hoteluri și magazine și reprezintă un loc fierbinte pentru viața de noapte. Therma se află în apropierea multor locuri de campare în care stau tinerii vizitatori ai insulei, așa că barurile de acolo sunt pline de viață.

ADVERTISING

Izvoarele termale din satul numit Therma atrag și sute de vizitatori ca alternativă la apele răcoroase ale numeroaselor iazuri de pe insulă.

Insula este, de asemenea, populară în rândul tinerilor pentru că găzduiește festivaluri.

Din multe motive, Samothraki este unul dintre secretele cel mai bine păstrate ale Greciei și merită să fie văzută de oameni din întreaga lume pentru peisajul său și cultura și istoria bogată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇