Top destinații de lux pentru Revelion și vacanța de iarnă

Top destinații de lux pentru Revelion și vacanța de iarnă

Dubai, Maldive, Republica Dominicană, Seychelles și Mauritius, cu prețuri care încep de la 1.500 euro/persoană, sunt destinațiile exotice cel mai frecvent rezervate de românii cu posibilități financiare care își doresc să petreacă în străinătate vacanța de Crăciun și Revelionul.

În ultimele zile se observă însă o tendință nouă: românii aleg pentru Revelion și capitalele europene, care prezintă avantajul că nu cer teste PCR, nu instituie măsuri de carantinare și unde certificatul verde este suficient.

Cererea de pachete turistice din segmentul de lux este foarte mare, chiar dacă preţurile sunt cu 15-30% mai mari decât anul trecut, în special ca urmare a costului cauzat de măsurile suplimentare de siguranță implementate de hoteluri în contextul pandemic pe care îl parcurgem. 

ADVERTISING

Cei mai mulți turiști își asumă aceste majorări”, spune Anca Drugan, CEO și Managing Partner Nordis Travel, cea mai nouă agenție de turism tip tailor made din România.

„Practic, costul nu mai este principalul criteriu, ci informația, siguranța, serviciile de care beneficiază, de exemplu zborurile private, preferate pentru a evita aglomerația din aeroporturi, și destinația în sine”. Iar destinația preferată acum este Dubai, „pentru că acolo cei mai mulți oameni sunt vaccinați inclusiv cu a treia doză și sunt cazuri foarte puține, deci Dubai e considerat a fi o destinație sigură”.

O vacanță în Dubai costă de la 1.250 euro/persoană, dar prețul poate crește de câteva ori în funcție hotelul ales și de serviciile solicitate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În Republica Dominicană, un sejur de 7 nopți în această perioadă, cu cazare și all inclusive în hotel de 5 stele, zona Punta Cana, costă începând cu 1.789 euro/persoană, în Maldive prețul pleacă de la 2.167 de euro/persoană pentru un sejur de 7 nopți.

Cei care doresc să-și petreacă Revelionul în România aleg în general stațiunile montane, în top aflându-se Poiana Brașov, unde prețul pentru 3 nopți de cazare și cină festivă pornește de la 615 euro/persoană, dar poate crește în funcție de servicii - de exemplu, transport cu elicopterul, room service, șampanie premium în cameră, fine dinning etc.

La Sinaia, un sejur de Revelion, care include trei nopți de cazare și cina festivă de Anul Nou, poate costa de la 365 de euro în sus.

ADVERTISING

În perioada de pandemie, obiceiurile turiștilor s-au adaptat noilor condiții, marcate în special de incertitudine, imprevizibil și viteza cu care diferite țări ajung să fie pe liste galbene sau roșii, cu restricțiile de rigoare, mai spune Anca Drugan, care a observat o tendință clară: dacă în trecut vacanțele erau rezervate cu 4-5 luni înainte, termenul mediu de rezervare a ajuns să fie de o săptămână.

Totuși, rezervările pentru Revelion au reprezentat o excepție: cele mai multe s-au făcut de pe la jumătatea lunii octombrie. Există însă destule cereri last minute, atât pentru destinațiile menționate deja, cât și pentru Franța sau Cuba.  

În ceea ce privește vacanțele de iarnă 2022, se menține tendința last minute; există deja rezervări pentru luna ianuarie, dar foarte puține pentru februarie. Pentru prima parte a anului 2022 rămân populare destinațiile exotice, cu tarife ceva mai mici decât cele de Revelion.

O destinație foarte căutată de familiile cu copii este Hurghada (Egipt), cu prețuri de la 759 euro/persoană - zbor direct din Bucuresti, hotel 5 stele cu All Inclusive.

Câștigă teren destinațiile potrivite practicării sporturilor de iarnă - în special stațiunile de lux din Franța (Val Thorens, cu prețuri de la 2.670 euro/persoană pentru 7 nopți de cazare cu demipensiune și avion București – Lyon – București, cu transfer aeroport-hotel-aeroport) și Elveția (St. Moritz, de la 1.689 euro/persoană pentru 7 nopți de cazare cu mic dejun).

În ceea ce privește Austria, suntem și noi și clienții noștri atenți la evoluția restricțiilor pandemice din această țară”, mai spune Anca Drugan.

Nordis Travel, agenția de turism specializată în vacante tip tailor made, a vândut în acest an pachete turistice în valoare de 4,5 milioane de euro pentru destinații precum Grecia, Italia, Turcia și Franța - Coasta de Azur, de care au beneficiat peste 3.000 de turiști.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇