Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa (Galerie foto). Ce zici de un city break?

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa (Galerie foto). Ce zici de un city break?

Pentru a vedea cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa nici măcar nu e nevoie să pleci de acasă chiar de Crăciun. Majoritatea sunt deja deschise, iar unele se vor închide abia în primele zile ale anului viitor.

Dacă îți dorești să mai faci măcar un city break anul acesta, poți alege din lista de mai jos, întocmită de The Times, măcar o destinație care se anunță mirifică în această perioadă.

Salzburg, Austria

Târgul de Crăciun de aici s-a deschis deja din 18 noiembrie și va rămâne așa până pe 26 decembrie.

E un târg care mizează pe vechi, pe tradiții, unde vei auzi colinde, cântate live. Târgul are un aspect ca în timpurile străvechi, ca atunci când se organiza pentru prima oară, în secolul XV.

ADVERTISING

Calitatea este peste cantitate aici, așa că așteaptă-te la ciorapi groși și colorați, împletiți manual, și mai puțin la lumânări cu arome moderne.

În fața catedralei de aici se organizează concerte live gratuite în fiecare zi, la orele 17:00, în această perioadă, așa că asigură-te că trăiești măcar o dată această experiență.

Sfat: Fă-ți timp să mergi cu autobuzul până în romanticul St Wolfgang. Drumul durează 90 de minute. Inclusiv aici vei da de un alt târg de Crăciun. Cei care l-au vizitat recomandă să te duci miercurea.

Berlin, Germania

Dacă vrei ceva mai modern, atunci aceasta este destinația în care să ajungi într-unul dintre aceste weekenduri: Berlin. Târgurile sunt deschise din 23 noiembrie și durează până pe 27 decembrie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sunt nu mai puțin de 80 de târguri de Crăciun (dintre care unul special destinat câinilor!). Documentează-te înainte, pentru că nu le vei putea vedea pe toate. Dacă ai timpul limitat, alege Spandau, care este și cel mai mare, sau Weihnachtszauber, aflat în magnifica piață Gendarmenmarkt.

Poți face sporturi specifice iernii la Winter World, în Potsdamer Platz, unde copiii pot învăța să patineze gratuit. Cel mai puțin aglomerat este la 10 dimineața.

Sfat: Unele târguri mai mici nu au deschis întreaga perioadă, așa că documentează-te!

Budapesta, Ungaria

Capitala Ungariei se laudă cu două târguri, cel din Piața Vorosmarty și cel de la Biserica Sf. Ștefan. Acestea sunt deschise în perioada 29 noiembrie – 2 ianuarie.

ADVERTISING

Primul e chiar în inima orașului și e și cel mai vechi târg de Crăciun din urbe. Vei găsi o ofertă foarte variată de mâncare, standuri cu cadouri handmade, concerte gratuite.

Cel de-al doilea târg oferă de asemenea toate acestea, dar vei găsi în plus proiecții laser chiar pe biserică. În plus, poți patina în cerc, de jur împrejurul unui brad de Crăciun.

Zagreb, Croația

Dacă vrei să vezi un târg de Crăciun cu totul special, ”crème da la crème”, atunci nu trebuie să cauți mai departe de Zagreb, în Croația. E deschis din 29 noiembrie până în 2 ianuarie și a fost votat cel mai bun târg de Crăciun din Europa de trei ori la rând.

Chiar dacă atracțiile sunt, practic, aceleași, mâncare și băuturi delicioase, muzică live, luminițe dintre cele mai colorate și suveniruri unul și unul, toate sunt la superlativ, spun cei care l-au vizitat.

Sfat: Încearcă prăjiturile numite Medenjaci, care se fac doar de Crăciun și pe care le vei găsi pe strada Tomićeva, la 10 minute de mers pe jos dacă pleci din târg. Întreabă și de Parcul de Gheață din apropiere.

Praga, Cehia

O altă destinație lăudată e Praga, capitala Cehiei, unde târgul de Crăciun e deschis în perioada 27 noiembrie – 2 ianuarie. E vestit mai ales pentru concertele sale din aer liber.

E fundalul perfect pentru fotografiile tale de Crăciun, după ce, în prealabil, ai băut un pahar de grog. Aici, e înlocuitorul vinului fiert și conține apă, rom, lămâie și zahăr.

Decorul e feeric, cu edificii din secolul XIV și XV, dar cel mai mult, spun turiștii, atrage mâncarea. Datorită ei vei rămâne ceva timp în zonă.

Sfat: Nu rata piața Wenceslas, unde în fiecare zi, la orele 17.00, se aprind luminile din bradul de Crăciun.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇