Unde poți să-ți iei fără grijă câinele în vacanță. România e la loc fruntaș, din toată Europa!

Unde poți să-ți iei fără grijă câinele în vacanță. România e la loc fruntaș, din toată Europa!

Nu există posesor de câine care să nu-și considere patrupedul parte din familie. Iar vacanța e de neconceput fără acesta. Din păcate, nu toate destinațiile sunt prietenoase cu blănoșii familiei. Sunt însă destule unde poți merge în concediu cu patrupedul.

Iar la loc de cinste, în clasamentul realizat de European Best Destinations, este Transilvania.

Transilvania, România

Regiunea din țara noastră e lăudată pentru peisajele sale, pentru zonele vaste care încântă turistul și care lasă spațiu suficient patrupedului pentru a alerga cât îl țin lăbuțele. Turiștii pot merge cu câinii lor să vadă castele, așezări medievale, centrele istorice ale orașelor.

ADVERTISING

Mai cu seamă este recomandat Sibiul, urmat îndeaproape de Cluj-Napoca, Sighișoara (care va aduce un mare plus contului de Instagram!, după cum sugerează sursa) și Brașov, toate lăudate pentru arhitectura lor ”incredibilă”, dar și pentru moștenirea lor gastronomică.

Turiștii sunt invitați aici primăvara, vara și toamna, dar și de Crăciun, când se organizează ”cele mai frumoase târguri din Europa” în orașele menționate.

Pe lângă Castelul Bran, turiștii sunt sfătuiți să meargă la Râpa Roșie, nu departe de Alba-Iulia, care amintește de Vestul sălbatic american.

ADVERTISING

Pentru cazare, este dat ca exemplu "Continental Forum Sibiu", din centrul orașului, însă opțiunile sunt nenumărate.

Dalmatia, Croația

Din top nu avea cum să lipsească regiunea croată Dalmația, după care s-a botezat și rasa de câine ce ne-a întovărășit copilăria.

Turiștii sunt sfătuiți să viziteze neapărat cu blănoșii lor Trogir, Split sau Parcul Național Krka.

Veneția, Italia

Veneția nu e doar orașul îndrăgostiților, ci și al iubitorilor de câini. Sunt nu mai puțin de 500 de locuri de cazare unde câinii nu sunt doar acceptați, ci și așteptați, de la Baglioni Hotel Luna ori Westin Europa & Regina până la apartamente de închiriat echipate să facă viața ușoară și frumoasă patrupedelor.

ADVERTISING

Câinii sunt primiți și în gondole sau în excursii pe apă până la insula Murano ori la Muzeul Peggy Guggenheim.

Citește și Unde să mergi în vacanță pentru cele mai frumoase apusuri (Galerie foto)

Wallonia, Belgia

Locuitorii acestei zone sunt mari iubitori de animale, iar asta se vede în ofertele hotelurilor din regiune: peste 1.300 primesc cu brațele deschise blănoșii turiștilor.

Orașele în care ar trebui să ajungi sunt Durbuy, Liège, Namur or Mons. Când îți faci rezervarea pe Internet, ai grijă să bifezi ”pet friendly hotels”, ca să nu ai niciun fel de bătăi de cap.

Paris, Franța

Și parizienii sunt mari iubitori de câini și aici vei găsi peste 1.000 de locuri de cazare unde aceștia sunt bine primiți. Până și exclusivistul Sofitel Paris Le Faubourg îi primește cu brațele deschise!

Cât ești la Paris, mergi neapărat cu patrupedul tău la Parc des Buttes Chaumont sau la Jardins du Luxembourg.

Alte orașe la fel de prietenoase cu câinii sunt Lisabona, din Portugalia, Madrid și Cadaques, în Spania, Riga, în Letonia, sau Santorini, în Grecia.

Vezi și Destinații numai bune pentru vacanța de iarnă (Galerie foto)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇