Preţul de vânzare al câinilor Corgi a ajuns la un nivel record

Preţul de vânzare al câinilor Corgi a ajuns la un nivel record

Câinii Corgi, patrupede de talie mică adorate de regina Elisabeta a II-a, au atins preţuri record în Regatul Unit după decesul suveranei, care a deţinut 30 de exemplare din această rasă de-a lungul vieţii sale.

„Preţurile cerute de crescătorii de Corgi au atins astăzi un nou vârf”, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Pets4Homes, un site dedicat vânzării de animale de companie în Regatul Unit.

Preţul mediu "s-a dublat" în ultimele trei zile, potrivit aceleiaşi surse. "În cele mai recente anunţuri de mică publicitate, preţurile pentru anumiţi câini Corgi au depăşit pentru prima dată pragul de 2.500 de lire sterline" (2.780 de euro), informează AFP.

Site-ul menţionat înregistrează "un număr de căutări zilnice despre Corgi de 10 ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a săptămânii trecute", a precizat acelaşi purtător de cuvânt.

Acest fenomen reprezintă o creştere a cererii şi a preţurilor care a depăşit creşterea înregistrată în prima perioadă de lockdown a pandemiei de coronavirus, ce a reprezentat vârful vânzărilor de animale domestice.

Câinii Corgi, care au picioare scurte şi urechi ascuţite, au devenit de nedespărţit de imaginea reginei Elisabeta a II-a. Fosta suverană a crescut generaţii de Corgi, însă a creat şi subrasa "Dorgi" - o încrucişare între Corgi şi Teckel.

Regina Elisabeta a II-a a primit primul ei câine Corgi, Susan, la 18 ani, în 1944. Popularitatea rasei a crescut atunci cu 56%, a anunţat Kennel Club, cea mai mare organizaţie britanică dedicată sănătăţii şi dresajului câinilor.

La moartea sa pe 8 septembrie, regina Elisabeta a II-a avea doi câini Corgi, Muick şi Sandy, care au fost adoptaţi apoi de prinţul Andrew, fiul cel mic al reginei Elisabeta a II-a.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇