S-a decis ce se va întâmpla cu câinii reginei

S-a decis ce se va întâmpla cu câinii reginei

Animalele pe care Elisabeta a II-a le adora vor fi preluate de Prințul Andrew și fosta lui soție, Sarah. Ducele și ducesa de York, care au divorțat în 1996, locuiesc la reședința Royal Lodge de pe proprietatea regală Windsor.

Ca și fosta suverană, ducesa de York este pasionată de câini și de călărie. După divorțul de Andrew, Sarah a rămas foarte apropiată de regină și obișnuiau să plimbe împreună câinii pe proprietatea Windsor, a declarat o sursă citată de CNN.

Ducele de York, în vârstă de 62 de ani, i-a dăruit mamei sale doi câini, Muick și Sandy, din rasa corgi galez Pembroke, pe care de acum încolo îi va crește împreună cu fosta soție.

ADVERTISING

Regina mai avea doi câini, o cățelușă de rasă mixtă dorgi, Candy, și un cocker spaniol, Lissy, dar deocamdată nu se știe cine îi va prelua pe aceştia.

În timpul domniei de 70 de ani a reginei, câinii corgi au devenit companionii săi nedespărțiți, cu care era deseori fotografiată. Se pare că suverana ar fi și creatoarea rasei amestecate dorgi, după ce unul dintre câinii ei corgi s-a împerecheat cu un Teckel al surorii sale, prințesa Margaret.

Pasiunea Elisabetei a II-a pentru corgi data încă din copilărie, când s-a îndrăgostit de Dookie, câinele tatălui ei, regele George al VI-lea. În 1944, când a împlinit 18 ani, ea a primit în dar un pui de corgi galez Pembroke, Susan. Atât de atașată a fost de acea cățelușă, încât a luat-o cu ea în luna de miere, în 1947. Susan a murit în ianuarie 1959.

Suverana a avut apoi peste 30 de câini corgi. Unul dintre aceștia, Willow, a devenit celebru după ce a apărut alături de ea în clipul cu James Bond pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012.

Când cățelușa Willow a fost eutanasiată, la vârsta de 14 ani, regina a pierdut ultimul descendent al primului ei corgi, Susan.

ADVERTISING

Potrivit Reader's Digest, Elisabeta a II-a iubea această rasă de câini pentru "energia și spiritul lor neîmblânzit".

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇