Planuri de vacanță? Alege unul dintre secretele cele mai bine păstrate ale Greciei (Galerie foto)

Planuri de vacanță? Alege unul dintre secretele cele mai bine păstrate ale Greciei (Galerie foto)

La capitolul insule, puține țări stau așa de bine ca Grecia. Chiar ai de unde alege și dacă îți plac locurile animate și dacă preferi să auzi doar natura.

Dacă faci parte din ultima categorie și vrei o vacanță liniștită, tu și natura, fără să să vezi prea mulți turiști, iată câteva idei de destinații de concediu. Pentru că omul gospodar își cumpără iarna vacanță pentru vara.

Nu trebuie să mergi neapărat în Santorini sau Mykonos pentru concediul de vis. Există o sumedenie de alte locuri, poate chiar mai spectaculoase.

Tinos

Dacă totuși te-ai dus la pomul lăudat și ai ajuns în Mykonos, ar fi o idee bună să iei feribotul pentru a trage măcar o fugă în Tinos, o mică insulă în Arhipelagul Ciclade, cunoscută pentru satele tradiționale, plajele pitorești și o biserică ortodoxă greacă ce găzduiește în fiecare an o mulțime de pelerini, după cum scrie Unforgettable Greece.

ADVERTISING

În materie de atracții turistice, poți vizita satele Pyrgos, Kardiani și Ysternia sau unul dintre numeroasele muzee prezente aici, cât și Centrul Cultural al Tinosului.

Poți face escaladări sau scufundări, iar bucatele din zonă sunt foarte apreciate (mai mulți localnici recomandă restaurantul Thalassaki din Ysternia pentru o experiență culinară desăvârșită).

Cei care au ajuns aici spun că insula trebuie străbătută la pas. Are pur și simplu prea multe locuri frumoase pentru a trece de ele în viteză.

Naxos

Naxos este puțin diferită față de restul insulelor din Ciclade, pentru că aici vei găsi clădiri ce amintesc de Veneția. Plaja din oraș este pur și simplu spectaculoasă.

Muntele Zeus se înalță chiar precum un zeu, iar peisajele par pictate. Se pot face plimbări în satele istorice de munte sau la templele antice, iar drumețiile în natură sunt pentru toate gusturile.

Nici măcar în plin sezon nu vei da de turiști, așa că vei avea o plajă doar pentru tine, cu un nisip foarte fin și o apă perfectă pentru baie.

ADVERTISING

Iraklia

Iraklia se află între Naxos și Ios, iar aici vin și mai puțini turiști decât în Naxos, chiar dacă natura e la superlativ. De obicei, turiștii vizitează Iraklia dacă se află deja în Naxos.

E destinația ideală pentru cei care doresc să stea la soare cu o carte în mână și o băutură rece alături. Tocmai pentru că nu vin turiști, nici activitățile disponibile nu sunt prea multe. Dar dacă liniște și frumos e ceea ce-ți dorești, tocmai ai găsit destinația următoarei tale vacanțe.

Folegandros

Folegandros este secretul cel mai bine păstrat al Greciei. Plajele sale sunt deosebite și pline de romantism. Garantat pozele de vacanță vor smulge like-uri!

ADVERTISING

La doar o oră de Santorini, Folegandros are un peisaj de poveste. Apusul de soare de pe această insulă nu trebuie ratat, la fel și o cină romantică pe malul mării.

Insula nu are aeroport, așa că mulțimea de turiști este ținută la distanță. Aici vin cei care caută plăceri simple, izolare și cazare elegantă.

Andros

La distanță foarte mică de Atena este Andros. Insula a fost protejată de turismul de masă de către localnici, însă încet-încet își face un renume de destinație de top pentru eco-turism, wellness, drumeții și arte.

Există o multitudine de plaje fantastice în jurul insulei, vegetație luxuriantă și garantat te vei simți ca pe o insulă sălbatică dacă ajungi aici. Peisajul pare neatins de omul modern.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇