Petrecerea burlăcițelor: cum alegi băuturile alcoolice?

Petrecerea burlăcițelor: cum alegi băuturile alcoolice?

Să pui la cale o petrecere a burlăcițelor nu este deloc o realizarea fără însemnătate, mai ales deoarece trebuie să mulțumești mai multe persoane: în primul rând viitoarea mireasă, care probabil că se teme ca aceasta va fi ultima sa ocazie de a se dezlănțui înainte de nuntă, dar și restul invitatelor. Elementul care poate ajuta pe toată lumea să se relaxeze, dar și să se distreze mai bine, este cu siguranță alcoolul, dar în limitele de bun simț. Cum îl vei alege? 

Întreabă invitatele

De departe cea mai simplă variantă pentru a te asigura că toată lumea va fi mulțumită de alegere va fi să întrebi fiecare invitat în parte. Cel mai probabil majoritatea va opta pentru băuturi simple, dar de efect, de exemplu un vin rose sau diverse cocktailuri. 

ADVERTISING

Pe de altă parte, această variantă s-ar putea să consume destul de mult timp. În plus, mai ales dacă petrecerea burlăcițelor va fi o supriză, preferințele miresei nu le poți afla. Sperăm că îi ești o prietenă apropiată în acest caz și poți intui ce își dorește să bea. 

Decide în funcție de momentul zilei

Unde și mai ales când va avea loc petrecerea? E foarte important să alegi băuturile în funcție de tematica petrecerii, dar și de context. Astfel, dacă petrecerea este mai degrabă o întâlnire la brunch, cea mai bună alegere va fi reprezentată de băuturi mai ușoare, de pildă câteva cocktailuri cu fructe proaspete. 

ADVERTISING

De altfel, această variantă va fi una preferată și dacă grupul de prietene din care face parte și mireasă nu se dau în vânt după băuturile alcoolice, ci preferă mai degrabă băuturile ceva mai dulci. 

Sau poate că petrecerea este una de seară, ceva mai festivă. În acest caz poți miza cu încredere pe shoturi sau cremă de whisky. Dacă petrecerea are loc noaptea, de pildă într-un club, nu trebuie să lipsească nici șampania. 

Decide în funcție de ceea ce veți mânca

De la o petrecere pe cinste nu trebuie să lipsească nici mâncarea. Așadar, va fi destul de simplu să alegi ceea ce veți bea, în funcție de ce consumați. Cel mai la îndemână va fi să mergi pe varianta vinului: roșu pentru carne mai grea, rose sau alb pentru paste cu sos alb/rose, fructe de mare sau salate sau preparate din pui ceva mai ușoare sau vin dulce în cazul în care vă veți concentra mai degrabă pe deserturi (candy bar). 

ADVERTISING

Decide în funcție de activități 

Nu toate petrecerile sunt la fel, deci băuturile pe care le veți consuma pot fi foarte diferite. Dacă prin petrecere înțelegeți doar să stați la masă și să discutați, cel mai bine ar fi să optați pentru băuturi cu un conținut de alcool mai scăzut. Pe de altă parte, dacă serviți și ceva de mâncare mai consistent, poți alege și băuturi cu un conținut de alcool mai ridicat. 

Dacă la petrecere aveți de gând și să dansați, alege și băuturi care să vă ajute să vă destindeți mai ușor și să intrați în atmosfera de petrecere.